16 мъже и жени положиха военна клетва в Стара Загора

16 военнослужещи от Втора Тунджанска бригада положиха клетва. Тържественият ритуал се състоя във военно формирование 44200 в Стара Загора. Пет от военнослужещите са жени. „Днешният ден е празничен за всички, но той е с особено значение за членовете на личния състав на бригадата, защото в бойните ни редици постъпват достойни наши сънародници и колеги, готови да се посветят в служба на българския народ. Полагането на военна клетва е стара и свята войнска традиция, която се помни за цял живот – онзи миг, споменът за който остава в сърцето и ни напомня за дълга, който сме поели целувайки бойното знаме и изричайки заветното „Заклех се!“ - каза в словото си командирът бригаден генерал Стоян Шопов.

Има подготвени още няколко приема на военнослужещи. „Надяваме се, че кампанията „Бъди войник“, която продължаваме и тази година, отново ще даде резултат, защото се наблюдава повишен интерес“ - коментира бригаден генерал Стоян Шопов.

Официални гости на ритуала бяха Старозагорския митрополит Киприан, областните управители на Стара Загора – Гергана Микова, и на Хасково – Стефка Здравкова, заместника ѝ Митко Петров, секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов, общинския съветник Динко Михайлов, директора на РД ПБЗН – Стара Загора комисар Стоян Колев и други, командирът бригаден генерал Стоян Шопов отправи своя поздрав.

Коментари

Задължително поле