Плеймейтката Марешка отпадна от „Игри на волята“

20 интересни факта за алкохола

Над 60 са вече жертвите при експлозията в джамия в Афганистан

Апетитът за сладко е признак за лош сън

Борис Джонсън: Ще напуснем ЕС на 31 октомври, дори ако споразумението бъде отхвърлено от депутатите

Обезвредиха съмнителен предмет на лондонска улица

Йозджан Дениз нае нова вила

Меркел: Имаме много работа до постигане на споразумение по дългосрочния бюджет на ЕС

Признаха си спонсори на Мая ДБГ си спомниха, че платили билбордовете на Манолова

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Ловешко

Оперираха мъжа, паднал във водопад в Беласица

Регулират цените на вносни лекарства Паралелният внос ощетява потребителите

Малина Крумова: 96% от катастрофите се дължат на грешки на водача

Нередовни пътници биха кондуктор в автобус в Пловдив

16 000 деца войници в Южен Судан от 2013 г.

Въоръжените групировки и правителствените сили в Южен Судан са привлекли от началото на вътрешния конфликт в страната през 2013 г. около 16 000 малолетни и непълнолетни за участие в бойните действия. Само тази година те са повече от 650, обявиха от Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ).

Документа показва, че високопоставен посланик, назначен от президента Салва Кийр, е ръководел набирането на непълнолетни момчета за участие във военни конфликти, използвайки заплахи. Част от децата са били на 12-годишна възраст, информира NY Times.

„16 хиляди деца са били наети от въоръжени групировки и въоръжените сили от началото на кризата в Южен Судан през декември 2013 г.“, се посочва в доклад на УНИЦЕФ. Според него, бунтовниците и войниците продължават да привличат деца за военна служба, независимо от обявеното желание да се сложи край на тези практики. “

Въоръжените групи в Южен Судан често принуждават децата да се присъединят към редиците им, като заплашват да конфискуват добитъка на семейството им, което е ключов източник на средства в страната.

Повече от 650 деца са били наети от въоръжените групировки от началото на тази година“, отбелязва УНИЦЕФ, цитирана от БГНЕС.

УНИЦЕФ напомня, че преди година в Южен Судан бяха върнати на техните семейства 1775 деца-войници, което беше „една от най-масовите демобилизации на непълнолетни в историята.“

Възобновяването на бойните действия в страната и връщането към практиката на набиране на деца войници може да зачеркне постигнатия напредък, се опасяват от УНИЦЕФ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.