17-годишен рекетирал по-малки ученици

Снимка: Архив

Общо 180 лв. са взети от двама ученици със заплахи и бой

Общо 180 лв. измъкнал със заплахи и бой 17-годишен от Търговище от две момчета на 14 и 15 години. Изнудването е разкрито от полицията в Търговище в сряда. Едното от тормозените момчета, 15-годишното, било в едно училище с извършителя, който го набелязал още през януари. Изнудванията обаче зачестили в последно време, като по-големият заплашвал с побои жертвата си. Така момчето на няколко пъти му давало пари. За да ги осигури, искало по-големи суми от родителите си за разни неща в училище и дори продавало свои вещи. Общо то дало 150 лв. за джобни на изнудвача си.

14-годишният, който също станал обект на рекет, пък бил от друго училище, но попаднал в полезрението на извършителя, който дори го пребил, за да му вземе страха. От това дете, в рамките на седмица този месец, на няколко пъти, били измъкнати 30 лв.

Досега извършителят не е имал подобни прояви, но не е изключено и преди да е тормозил по-малки и беззащитни деца. Стресирал ги и с това, че имал арогантно поведение и се движел в компанията на по-възрастни младежи.

Коментари

Задължително поле