17-годишната Били Айлиш чупи рекорди

Обложката на дебютния албум на Били Айлиш.

Изпълнява алтернативен поп със зловещи текстове

Сама пише песните си

Нова поп сензация изгря на музикалната сцена през последните дни. 17-годишната Били Айлиш счупи рекорди в някои от най-големите страни в света като САЩ, Великобритания, Австралия и Германия с дебютния си албум When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (“Къде отиваме, когато заспим”).

Младата певица е уникален по рода си случай, тъй като успехът й се дължи изцяло на слушания в интернет. Преди появата на диска тя не е имала хит, който да звучи по радиата. Стилът, в който се изявява Айлиш е “тъмен”, алтернативен поп със “зловещи” елементи. Дискът тя създава сама в дома си, само с помощта на брат си. Но именно това я отличава от “връстниците” й, което се харесва изключително много на интернет потребителите.

Певицата разказва, че по време на записите на албума е преживяла поредица от повтарящи се нощни кошмари – видения (някои истински, други въображаеми) за отвличания, училищни стрелби и Лос Анджелис в пламъци.

Още преди премиерата на албума “Къде отиваме, когато заспим” песните й са стриймвани милиони пъти. Тя постига това благодарение на въображението си, което е енигматично и отворено, и музиката си, която се люлее между трап поп и сладък баладичен шепот, обвити в “болка”. Критиците коментират, че нейният отказ да се приспособи я прави глас на младото поколение, което иска преди всичко автентичност. “Не ме интересува какво не харесвате в мен”, споделя тя. “Пука ми за това, което искам да кажа”.

Коментари

Задължително поле