1,7 млн. лева ще получи Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев"

Снимки: МС

Един милион и 700 хиляди лева ще получи Специализираната детска болница "Професор Иван Митев" по програмата "Майчино и детско здравеопазване", съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след среща на медици от детската болница с премиера Бойко Борисов.

Парите ще се използват за лечение на децата и за увеличение на заплатите на работещите в болницата.

Близо 3 милиона лева за детско здравеопазване ще отпусне правителството, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. За целта Ананиев ще внесе утре в МС проектопостановление за гласуване. 1 милион 250 хиляди лева се предвиждат за закупуване на кувьози и специална апаратура за децата, която ще се разпредели между всички държавни и общински болници, а 1 милион и 700 хиляди лева отиват директно в педиатрията "Професор Иван Митев", средства, които ще се използват, по думите на министър Ананиев, за лечението на децата и за увеличаване на заплатите за персонал.

Педиатрите заявиха, че са удовлетворени от договореностите и очакват напрежението в болницата да спадне, информира БНР. Тепърва обаче предстои да се реши дали да отпадне идеята за подаване на колективни оставки.

Коментари

Задължително поле