175 делегати избират нов лидер на БСП-Пловдив

175 делегати на градската конференция на БСП в Пловдив ще избират тази неделя в Конгресния център на Международния панаир гласуване нов лидер, който да наследи починалия от тежко онкозаболяване председател проф. д-р Красимир Мурджев.

Освен тайно гласуване за нов председател социалистите под тепетата ще трябва да подредят и червената кандидат-депутатска листа за 16-и МИР Пловдив-град. тежката и последна дума за водача и позициите за коалиционните и гражданските квоти ще има Националният съвет на БСП.

Дневният ред на градската конференция на БСП-Пловдив предвижда разглеждането на 7 точки в две заседания, второто от които ще е при закрити за медиите врати.

Първото заседание ще започне с доклад на временно изпълняващия длъжността председател Красимир Трифонов, който ще направи анализ на обществено-политическата обстановка, ще отчете дейността на ГС на БСП от май 2016 г. до януари 2017 г. и ще посочи предстоящите задачи.

След това ще бъдат обсъдени и приети отчетите на депутата в 43-ото Народно събрание Георги Търновалийски, на групата общински съветници в местния парламент и на Градската контролна комисия. ППГОС на БСП - Пловдив, представен от председателя на групата Николай Радев, и на Градската контролна комисия.

Коментари

Задължително поле