18-годишното момче от катастрофата край Панчарево е дошло в съзнание

В съзнание е 18-годишното момче, което беше настанено в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ с множество травми и в много тежко общо състояние след катастрофата край Панчарево. Това съобщиха от лечебното заведение.

Момчето е в съзнание, задава кохерентни въпроси и няма данни за нови увреди. Въпреки това състоянието му остава тежко. Все още не е преминала опасността за живота му, уточнява доц. д-р Мая Белитова, началник на Клиниката по анестезиология и активно лечение.

По-рано от болница "Св. Анна" съобщиха, че 16-годишното момиче, пострадало при катастрофата, все още е в много тежко състояние, с опасност за живота. Припомняме, че тя беше хоспитализирана в КАИЛ (реанимация) на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД с тежка черепно-мозъчна травма, тежка гръдно-коремна травма, фрактури на бедрени кости и ключица. Вчера и беше направена коремна операция.

14-годишното момиче, пострадало при същата катастрофа, което беше хоспитализирано също в КАИЛ (реанимация) на лечебното заведение е стабилизирано. Тя беше приета с черепно-мозъчна травма,  фрактури на лицеви кости, фрактура на таза. Все още е с опасност за живота.

18-годишното момиче пострадало при същата катастрофа, което беше хоспитализирано в Клиника по неврохирургия на болницата е стабилизирано. Тя беше приета в болницата с мозъчен оток и фрактури на двете китки.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България