182 машини се борят със снега в София, обстановката е усложнена

Поради непрекъснатия снеговалеж в София работата по снегопочистването не е спиралo цяла нощ и продължава и в момента.  Обстановката е усложнена, обилните валежи и навявания непрекъснато натрупват снежна маса, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Очаква се валежите да продължат и през деня и работата на почистващите машини също продължава.

Извършват се обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 района на Столична община. Общо 182 машини, специализирана техника, са на терен и разпръскват смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Обработват се всички трасета, по които се движи градския транспорт, основни улици в кварталите, общински пътища, както и Южната дъга на Околовръстен път.

Поради усложнената обстановка планинските пътища към Витоша – „Драгалевци – Алеко” и „Бояна – Златни мостове” ще бъдат затворени за движение.

Където е необходимо във връзка с извършване на снегопочистване на пътните платна, ще се затварят участъци за движение. Приоритетно ще се работи по обработването на улици и булеварди, по които се движи градския транспорт.

Движението се извършва при зимни условия. Затруднено е пешеходното придвижване.

Столична община призовава гражданите, на които не им се налага да пътуват, да не използват личните си автомобили и напомня на гражданите да почистват прилежащите към своите домове, офиси и търговски обекти пространства. Шофьорите да бъдат с почистени и оборудвани за движение при зимни условия автомобили.

Коментари

Задължително поле