185 жилищни блока са санирани в Бургас

Благодарение активността на бургазлии, санираните по националната програма жилищни блокове в града са вече 185. От внедрените мерки за енергийна ефективност се ползват 40 000 души. В Бургас през изтичащата 2018- та се отбелязва истински бум по отношение на санирането, реконструкцията и ремонтирането на улици. Това съобщиха като равносметка от общината в морския град.

Няколко централни бургаски улици бяха реконструирани през 2018 гoдина, други се ремонтират в момента и придобиват нова приятна визия.

Общината извърши основен ремонт и на една от най-натоварените- ул. “Струга”, свързваща кръговите кръстовища “Трапезица” и УМБАЛ. Асфалтовото и покритие бе напълно обновено и вече е по-удобна и безопасна.

Обновяването на пешеходната “Богориди” няма само инфраструктурно измерение. Подмяната на настилките, внасянето на удобна паркова мебел, зеленина, подземни контейнери за отпадъци, арт пластики и мозайки - това е видимият резултат след ремонта.

Улицата има система за безжично WiFi, “масички” за зареждане на мобилни устройства, електрически инвалидни колички, видеонаблюдение, система за мониторинг на въздуха и шума, иригационна система за напояване на зеленината и произвеждане на разхлаждаща “мъгла” през лятото.

Коментари

Задължително поле