На 27 март 2019 да почерпят

Кубрат Пулев – целувка за милиони?

Борисов: Писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия да подкрепят усилията ни за справедливи мерки по пакета “Мобилност”

Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях Красимир Каракачанов организира кръгла маса за циганизацията на България

Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

НАП проверява сделките на „Артекс“ (обзор) Антикорупционната комисия изисква документи от фирмата за 4 години назад

Вижте евтиния апартамент от „Артекс“ на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 27 март 2019

Укрепването на свлачището по пътя Смолян – Мадан започва до лятото

700 превозвачи блокират Страсбург Шествие ще затвори и центъра на София

Рекорден ръст на потребителските заеми Спестяванията на гражданите в банките нараснаха с 4 млрд. лв.

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”: Цветан Василев плащаше на Иван Костов и дъщеря му (обзор) Банкерът беглец давал по 25 000 лв. на месец на бившия премиер до фалита през 2014 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 27 март 2019

Макрон продаде на Китай 300 „Еърбъс“-а

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

2 милиона българи пътували през лятото Само 18% почивали зад граница

Близо 2 милиона българи са пътували през трите летни месеца – юли-септември на тази година, показват данните на Националния статистически институт. 82,3% от тях са пътували само в страната, 14,5% – само зад граница, а 3,2% са предпочели както България, така и чужбина.

На годишна база – спрямо същото тримесечие на 2016 г., общият брой на пътувалите нараства с 31,2%, като почивалите само в страната се увеличават с 32,8%, а тези само в чужбина – с 43,3%. Българите, които са предпочели и страната, и чужбина намаляват с 21,6%.

Средно за екскурзия зад граница сме похарчили по 645,33 лв. на човек, а за такава в пределите на България – двойно по-малко – 353,36 лв. на човек. От разходите най-голям е делът на тези за храна както в страната, така и в чужбина – съответно 45,9 и 32,6%.

За служебна командировка сме дали средно по 163,88 лв. в страната и 1 086,27 лв. в чужбина.
Най-много през летните месеци са пътували българите на възраст 25 – 44 години – 948,6 хил., или 47,7% от всички лица. Във всички възрастови групи преобладава относителният дял на пътуванията в страната, като най-висок е този дял при лицата на възраст 25 – 44 години – 83,3% от пътувалите в тази възрастова група.

Българите рядко разчитат на туристически агенции – като самостоятелни са били регистрирани 2,441 милиона, или 88,9% от всички лични екскурзии през лятото.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.