Подводни пируети с палавата Кристен Стюарт Хорър на хоризонта

Каква е разликата между експерт по жените и потребител по жените?

Джузепе Конте: Италия е загрижена за ситуацията с пожарите в Амазонка

Евакуираха туристи на гръцкия остров Самос заради горски пожар

Катастрофа затвори пътя към ГКПП „Маказа”

Северна Корея тества нова пускова установка за ракети (СНИМКИ)

С пари на дарител и от държавата обновяват спортната зала в Лом Обществен съвет ще следи ремонта и изразходването на парите

Израел бомбардира ирански военни край Дамаск

Ето какво ще е времето днес

Зодиите рано сутрин

На 25 август 2019 да почерпят

„Левски“ удари „Локо“ (Пд) преди голямото дерби с ЦСКА

Президентът Радев: Историческият връх Шипка ни призовава да върнем достойнството на народа и на държавата

Шествие срещу расизма и нацизма се проведе в Дрезден

Шуменец притежава F-16 и МиГ-29 Над 100 Мерцедеса и Линкълн-а на Кенеди са паркирани в дома на о.з. полковник Дишко Иванов

2 милиона българи пътували през лятото Само 18% почивали зад граница

Близо 2 милиона българи са пътували през трите летни месеца – юли-септември на тази година, показват данните на Националния статистически институт. 82,3% от тях са пътували само в страната, 14,5% – само зад граница, а 3,2% са предпочели както България, така и чужбина.

На годишна база – спрямо същото тримесечие на 2016 г., общият брой на пътувалите нараства с 31,2%, като почивалите само в страната се увеличават с 32,8%, а тези само в чужбина – с 43,3%. Българите, които са предпочели и страната, и чужбина намаляват с 21,6%.

Средно за екскурзия зад граница сме похарчили по 645,33 лв. на човек, а за такава в пределите на България – двойно по-малко – 353,36 лв. на човек. От разходите най-голям е делът на тези за храна както в страната, така и в чужбина – съответно 45,9 и 32,6%.

За служебна командировка сме дали средно по 163,88 лв. в страната и 1 086,27 лв. в чужбина.
Най-много през летните месеци са пътували българите на възраст 25 – 44 години – 948,6 хил., или 47,7% от всички лица. Във всички възрастови групи преобладава относителният дял на пътуванията в страната, като най-висок е този дял при лицата на възраст 25 – 44 години – 83,3% от пътувалите в тази възрастова група.

Българите рядко разчитат на туристически агенции – като самостоятелни са били регистрирани 2,441 милиона, или 88,9% от всички лични екскурзии през лятото.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.