Данаил Кирилов: Случайното разпределение на дела е основен принцип в правораздаването

Ердоган засили ограничителните мерки за спиране на бързо нарастващите случаи на коронавирус в Турция

Премиерът разпореди да бъде освободен бордът на директорите на ББР

Китай започва да отменя карантината в Ухан от днес

Тръмп заплаши да спре финансирането към СЗО заради реакцията й срещу коронавируса

Борисов: Банско е огнище, ще направим там масово тестуване

581 са болните от коронавирус у нас

Основателят на Туитър дарява 1 млрд. долара за борба с Covid-19

В Германия започна тестването на хора за антитела срещу коронавируса

За последните 24 часа в САЩ са починали 1736 души от коронавирус

Борис Джонсън е в добро настроение и диша самостоятелно

Във Франция броят на жертвите от коронавирус надхвърли 10 000 души

Над 300 000 са излекуваните от COVID-19

Убил ли е коронавирусът правосъдието ни Днес съдебният съвет решава за неслучайното разпределение на делата

На 8 април 2020 да почерпят

2 млрд. лв. евросредства инвестирани в София

2 млрд. лв. евросредства са инвестирани в София за периода 2007- 2014 г. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на конференция „Гъвкав европейски бюджет и финансови инструменти в подкрепа на строителния сектор”.

По думите й около 900 хил. лв. са само за метрото. Според Фандъкова чрез общинските търговски дружества София е натрупала добър опит в използването на финансовите инструменти в предишния програмен период, а към момента общината е защитила проекти за около 1 милиард евро.

„Близо 80% от заетостта в строителния сектор е финансирана от европейските структурни фондове”, коментира инж. Николай Станков, председател на Камарата на строителите. „Чрез финансовите инструменти ще се търси необходимото допълване на публичните инвестиции, които никога не са недостатъчни”, добави той.

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че „трябва да събудим заспалите пари у нас”. „Нужни са и по-добри идеи, в момента имаме повече пари, отколкото добри проекти за реализация”, уточни той. По думите му „голямото предизвикателство е да комбинираме грантове и финансовите инструменти след 2020 г.”.
„В настоящия програмен период ще има три фонда за градско развитие – за София, за Северна и за Южна България. От тях ще бъдат финансирани проекти както на общините, така и на бизнеса и ще се толерират публично-частните партньорства”, поясни министърът.

„В настоящата оперативна програма „Региони в растеж” е заложен пет пъти по-голям ресурс, отколкото в миналия – 370 млн. лв.”, каза той. Министър Николай Нанков коментира, че в настоящия програмен период трите фонда за градско развитие трябва да стартират в края на тази година, като част от големия Фонд на фондовете.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.