20 килограма хероин задържаха митничари на "Капитан Андреево"

Снимка: Архив

На 19 август на ГКПП-Капитан Андреево са открити близо 20 кг хероин. Наркотичното вещество е намерено в естествени кухини във вратите на автомобил, марка „Опел Зафира“, с немска регистрация, управляван от немския гражданин В.Р., съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Мъжът пристигнал на граничния пункт вечерта на 19 август 2019 г., на влизане от Турция. При щателна митническа проверка, в една от задните врати на автомобила и под кората на вратата на багажника, са открити общо 38 пакета, обвити с бежово тиксо. Те съдържали бежово прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагирало на хероин.

На 24 август като съпричастен към трафика е задържан и Р.Г., турски гражданин. Общото количество на иззетото наркотично вещество е 19.820 кг /19 820 грама/. По цени на съдопроизводството хероинът се оценява на 1 288 300 лева.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми, на 56-годишния германец В.Р., за това, че пренесъл през границата на страната от Република Турция хероин с общо тегло 19 820 грама на обща стойност 1 288 300 лева и турчинът Р.Г., на 42 г., като помагач . С определение на Окръжен съд-Хасково, от 23 август спрямо В.Р. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Днес Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ и спрямо Р.Г.

Коментари

Задължително поле