20 турски дрона нападнаха руски ЗРПК "Панцир" в Сирия

Турски безпилотни летателни апарати Bayraktar ("Байрактар") са извършили групова атака срещу зенитно-ракетен комплекс "Панцирь-С1" ("Панцир") руско произовдство, намиращ се на въоръжение в сирийската армия, съобщава Lenta.ru.

Според информацията, в атаката са участвали цели 20 от турските ударни дронове. Те изстреляли няколко десетки ракети по руския комплекс, разположен в сирийската провинция Идлиб, но не успели да го унищожат. Единн от боеприпасите обаче се взривил в непосредствена близост до "Панцир"-а и нанесъл известни поражения, които били отстранени от руски специалисти малко след това.

Пред изданието Soha турският военен експерт Енес Кай, коментира, че сирийският екипаж е допуснал редица грешки. Според него, на първо място, операторите са могли да задействат комплекса по-рано и да унищожат дроновете, преди те да достигнат необходимото разстояние, от което могат да стрелят. 

Soha съобщава, че при атаката са използвани управляеми ракети турско производство MAM-L и MAM-S, но повечето от тях са прихванати от ЗРПК "Панцир".

Не се уточнява кога точно е станало стълкновението.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток