2000 лв. средна заплата в „Топлофикация София“

“Топлофикация София”

Служителите с по 200 лева бонус за Великден, Коледа и Деня на енергетика

8,9 млн. лева дават за битови нужди

Близо 2000 лева да стане средната брутна заплата в “Топлофикация София” през 2024 г., предвижда бизнес планът на дружеството, внесен в Комисията за енергийно и водно регулиране. За тази година средната брутна заплата в дружеството е 1727 лева, като след 2022 г. тя ще продължи да расте с по 70 лева годишно.

Освен заплата обаче служителите на столичното парно получават бонуси към заплатата за Великден, Коледа и Деня на енергетика. Общата сума на година е точно определена, като разходът е съобразно числеността на персонала към момента на плащането, уточняват от “Топлофикация София”. За тази година за Великден заделената сума е 474 000 лева, за Деня на енергетика - 426 000 лева и още толкова за Коледа. При персонал от 2295 човека, според разчетите за тази година, се получава, че средно един служител получава по 200 лева на всеки един от трите празника.

Работниците взимат към заплатата и пари за покриване на битови нужди, тъй като вече нямат организирано столово хранене. Годишно средствата за битови нужди възлизат на 8,9 млн. лева, като сумата се предвижда да остане същата и в следващите 4 години. В същото време персоналът ще намалява - от 2295 души през тази година до 2220 човека през 2024 година.

От общинското предприятие се грижат и за младите семейства - те получават помощи с цел да бъдат стимулирани при раждане на дете, подпомагат се работници и служители при медицински интервенции, непопадащи в обхвата на застрахователните случаи, както и семействата на починали работници (при общо заболяване или битова злополука).

В бизнес плана на “Топлофикация София” е заложено още ежегодно нарастване на клиентите им с до около 0,5%. Предвижда се обаче намаление на доставяната топлинна енергия за отопление с около 1,5% всяка година, в резултат на тенденцията за подобряване на енергийната ефективност.

От дружеството залагат покачване на цената на топлинната енергия в периода 2021 г. -2024 г., която е прогнозирана при инфлация  от 2%. Според дружеството обаче темпът на нарастване на доходите в София ще изпреварва значително инфлацията, което е предпоставка за социалната поносимост на цената на топлинната енергия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес