2018 носи ред, стабилност и успех в бизнес делата

42-1Руслан Борисов - Азарей е ученик на Люмиер, който е представител на Френската астрологична школа. Завършил е Строителния техникум в София, след което УАСГ, със специалност геодезия, картография и фотограметрия. Работил е по специалността в Овергаз.

Роден е през 1973 г. под знака на Скорпиона, откъдето произтича неговото увлечение по окултното и мистичното знание. През 90-те години започва да проявява интерес към духовните въпроси и се запознава с различните световни и български езотерични традиции.

"Приемам за късмет запознанството си с Люмиер, с когото извървях дълъг път на обучение и подкрепа в практическото приложение на науката астрология. Влиянието на небесните тела върху нашето битие се разпростира и в работна среда, във фирмите и организациите, както и върху държавите", споделя Азарей.

Според Азарей световната астросоциология позволява да се анализират явленията, които се зараждат в нациите. След продължителни и задълбочени изследвания се изработват прогнозите за съдбините на дадена държава.

"Предлагам на вниманието на читателите на в. "Труд" прогноза за процесите, които ще вълнуват българите през 2018 г. Вярвам в успеха на България!"

Вавилонците са приели влиянието на определено зодиакално съзвездие за всяка една година. 2018-та е на зодиакалния знак Телец. Tой носи амбиция и решителност, но с внимателни действия. Понякога е доста твърд и неумолим. Не се нагажда лесно, нито реагира бързо на нови идеи и дейности.

2018 година е и под влиянието на Венера

Тя е римската богиня на пролетта, а по-късно – на красотата, любовта и живота, родена от пяната на морските вълни. Тя е била съпруга на бог Вулкан и майка на Купидон (Амур). На нея е посветен и денят петък. В древногръцката митология неин еквивалент е Афродита.

Венера е била известна на древните вавилонци (около 1600 г. пр.н.е.) и тъй като е най-яркото небесно тяло след Луната и Слънцето, често е смятана за звезда и наричана Зорница, Денница и Вечерница. Венера е свързана със съзнанието, познанието и мъдростта. Символ е на всички изкуства, на мъдростта на социума, на всичко, което е узряло от опита. Тя отговаря също и за емоциите, радостта, песента, изкуството и чувствеността.

На 15 февруари в 23 часа и 6 минути, темпераментният и шумен Петел ще отстъпи място на Жълтото земно куче, под чието влияние ще останем до 4-ти февруари 2019 г. Според източния календар, още от първите дни на своята поява, мъдрото и уравновесено Жълто Земно Куче ще внася ред и организация в процесите на планетата. След 2016 и 2017, сега почвата е по-плътна, тя носи мир и спокойствие на мястото на бушуващите горещи страсти и емоции. Новият повей ще има влияние върху политика, кариера, здраве, личен живот и дори върху природата.

Кучето е 11-я знак от 12-годишния цикъл на източния календар. То се асоциира с енергията „ян“ и елемента „метал“. Съответстващият му знак от западния зодиак е Водолей. Отличава се с честност, отзивчивост, самоотверженост, отговорност, целеустременост, праволинейност, надеждност, упорство, но и безпокойство, циничност, неувереност в себе си, самокритичност.

Очаква се невисокосната 2018 да ни донесе хармония, стабилност, умиротворение и спокойствие. Времето е подходящо за прекратяване на войни, противопоставяне и конфликти – в световен и личен план. Периодът ще повлияе положително развитието на световната и местна икономика, тъй като и Телец и Венера благоприятстват финансите и печеленето на пари, придобиването на имоти и вещи.

Юпитер от своя страна ще подкрепя банките и застрахователите, а след 8 ноември – туризма и висшето образование.

В личен план 2018-а е година на съединяване и обединяване на силите. Източният хороскоп я разглежда като благоприятна за съединяване на личните съдби – създаване на стабилни отношения и здрави семейни връзки.

Какво ще ни донесе Жълтото земно куче? Очаква ни период на метаморфози, но с добър край.

Тенденции в България от Нова година до началото на септември

Заради слабо финансиране и забавяне на реформите образованието и изкуството ще останат на заден план, докато властимащите ще са принудени да решават социални проблеми, свързани с правата на жените и майчинството. Същевременно цените на продуктите от първа необходимост ще продължават да растат. Ще има промени в парламента, спорове и неразбирателство между партиите и апатия в действията им.

По-благоприятно влияние за земеделието и икономиката. Обществени поръчки ще намалят частично безработицата.

Предвиждат се големи разходи за военни цели – купуване на нова бойна техника или ремонт на старата. Независимо от проявявания оптимизъм, е възможно социално недоволство и стачни действия. Правителството ще бъде притиснато и работодателите ще изпитват затруднения. Външната политика на страната ще изпитва трудности, свързани с лавиране между САЩ, Русия и ЕС. Ще са възможни рестрикции, което ще наложи използване на висша дипломация за справяне с проблемите.

От началото на септември до края на 2018 г.

Активизиране на опозицията заради разкрити недобросъвестни действия на управляващите, което ще предизвика масови протести на синдикатите за промяна условията на труд и социални придобивки. Те ще се опитат да защитят по-високи надбавки за майчинство. Ще се приемат нови закони за защита на децата.

Социалният климат ще се подобри. Ръст на търговията, нови инвестиции в индустрията, изграждане на нови производства. Българското председателство на Съвета на ЕС ще благоприятства поток от инвестиции. Научни открития и реформи в образованието, които ще занимават обществеността. Ще се развиват добре земеделието, мините и строителството.

Влиянието на Фортуна ще облагодетелства театри, кина и развлечения. Тя ще улеснява споразуменията ни на международно ниво. Търговията с луксозни стоки – коли, бижута и имоти ще просперира. Модата и артистичните спортове – художествена гимнастика, спортни и народни танци, фигурно пързаляне ще намерят нови почитатели.

На трудовия пазар ще има по-голям избор, по-добро заплащане и по-висока заетост. Реформите в образованието ще доведат до очакванията на част от обществото за промяна.

Бизнес климат

Предстои теглене на нов кредит от Правителството. Събирането на данъци ще бъде трудно, независимо, че НАП се хвалят с повишена събираемост. Възможно е да се прокарват нови налози и такси, което е пречка пред бизнеса и вътрешния обмен. Най-облагодетелствани ще са банките и застрахователите, но бизнесът ще страда заради по-високите лихвени нива.

Бизнес инициативата и способността да се използват ресурсите ще бъдат ограничени, тъй като сме зависими от регулациите на ЕС и банковия сектор.

Правителството ще бъде покровителствано от влиятелни кръгове във връзка с различни национални проекти. Ще продължи успешното усвояване на еврофондовете.

На държавно ниво ще се правят опити за различни измами и лъжливи спекулации във връзка с банките и застрахователите, с цел да се прикрият неуспешни далавери.

Вероятно ще се правят рискови планове, които ще са свързани с партньорите ни от ЕС. Финансирането на здравния сектор ще изпитва затруднения. Идеята за „Южен поток” отново ще се появи в публичното пространство. Финансирането ще бъде осигурено, но ЕС ще се опитва да възпрепятства проекта.

 

По дати

На 11 август валят оставки в кабинета

От 1.1 до 26.1 Марс в Скорпион

Решителност, воля и амбиция, по-добра концентрация, вярност в партньорствата и постоянство. Военните, хирурзите, химиците и инженерите ще усетят благотворно влияние.

От 26.1 до 17.3 Марс в Стрелец

Импулсивност, стремеж и ентусиазъм за изразяване на оригинални идеи. Тази позиция е благоприятна за пътешествия, за промени в работата и местожителството, както и за живот на открито, екскурзии или спорт.

От 17.3 до 16.5, 13.8-11.9 Марс в Козирог

Индивидуалните прояви са белязани с успех. Добро влияние за военните, морската пехота, хирургията, химическата промишленост, инженерните проекти, също и за парламента и държавната администрация. Това положение на планетата е негативно за опозиционните лидери - има опасност от разцепление, противоречия или разпадане.

От 16.5 до 13.8, 11.9-15.11 Марс във Водолей

Проблемите идват от министри във връзка с реформите, които трябва да се направят. Може някой от тях да подаде оставка заради различия във възгледите.

От 15.11 до края на годината Марс ще плува в Риби

Действията са резервирани, не се предприема нищо без да се обмисли. Липса на желязна воля.

До 8.11 Юпитер преминава в Скорпион

Управлението на финансите на страната ще изисква дързост и борбен дух. Ентусиазъм за реформи. Прибягване към екстремни решения. Склонност за вземане на големи дългове, понякога за да се лавира с кредиторите.

След 8.11. до края на годината Юпитер ще се намира в Стрелец

Добро е влиянието за юристите и интелектуалците, за религиозните дейности. Върховенство на закона. Период за благотворителни появи, както и купуване на нова съвременна апаратура за лечение и диагностициране. Няма да липсва състрадание, щедрост и добро отношение. Красотата и хармонията ще намират израз в музиката и изкуството. Мир и разбирателство в партньорствата.

От 21.12 Сатурн ще пребивава в рамките на 2 години и половина в знака Козирог.

Период, свързан с проява на граждански добродетели: всеотдайност, честност, търпение и постоянство. Успехи за политическата дейност и администрацията. Ще са нужни практичност и консерватизъм. Сатурн, като управител на Козирог, ще заземява институциите и ще предизвиква структурни промени.

Меркурий ще бъде ретрограден през следните периоди:

23.03- 15.04, 26.7 – 19.8, 17.11 – 6.12

Не се препоръчва подписване на важни договори и споразумения. Внимавайте с кореспонденцията и документацията. Удачно е времето за предоговаряне на условията по договорите. Период за смяна на лични документи – лични карти, шофьорски книжки и задгранични паспорти. На 31 януари ще има пълно лунно затъмнение, което ще има силно влияние в политически и дипломатически план. На 15 февруари ще има слънчево затъмнение, което може да повлияе върху процеси с принудително санитарно унищожение на животни (овце). На 13 юли предстои частично слънчево затъмнение, свързано с протести и гражданско неподчинение, предизвикани от опозицията. Причината за тези действия ще бъдат неизпълнение на поетите обещания за реформа в образованието. На 27 юли на пълно лунно затъмнение. То ще съвпадне със здравословно неразположение у премиер или президент, което ще доведе до рокади в кабинета в рамките на три месеца. На 11 август в България ще се наблюдава частично слънчево затъмнение, което ще предизвика голямо объркване и безпокойство на държавните управници, както и на управляващите в света. Възможни са оставки в кабинета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл