Откриха екстази и марихуана у земеделец Трима мъже са задържани с наркотици в Търговище

Държавното бюро за разследвания в Украйна е повдигнало осем дела срещу Петро Порошенко

Набихме Франция към медалите в Минск

Цигулката и палитрата на Никола Гюзелев стават част от експозицията на Исторически музей-Павликени

„Телетол“ с обвинения срещу АПИ заради електронните винетки

Дипломати гостуваха на кмета на Върбица Общината рекламира минералните извори пред англичани

4 г. бияч се укрива от правосъдието Задържан е във Варна

Орлин Павлов показа дъщеря си (СНИМКА)

Немска овчарка нахапана до смърт от ловни и улични кучета

“Левски“ гледа към грък и белгиец

Министър Владислав Горанов: Преди края на годината може да влезем в чакалнята на Еврозонатата

Бесни жени пращат на съд двойника на Меси

Хорът на варненските момчета и младежи ще изнесе юбилеен концерт

БАБХ изтегли от пазара „салатени миксове“ с неразрешени съставки

Премиерът Борисов: Само на КПП-то между САЩ и Мексико има повече трафик, отколкото между България и Турция Зоран Заев не успя да дойде на Икономическия форум в Пловдив

21 блока във В. Търново са санирани, още 58 сдружения са подали документи

Търсят се варианти и от догодина се очаква възстановяване на националната Програма за саниране, информираха народните представители от ГЕРБ – Велико Търново. Преди дни, гражданска подписка с подобно искане бе връчена на премиера Бойко Борисов

21 жилищни сгради във Велико Търново и повече от 40 в областта са изцяло обновени с пари, които държавата отпуска по Националната програма за енергийна ефективност. Съвсем скоро ще са готови два, по които в момента се работи. Подобрява се, както техническото им състояние, така и външният им вид. Дейностите включват полагане на външна термоизолация, монтиране на PVC дограми на апартаментите и общите площи, а където е необходимо – изолиране на покриви и др.

Стотици са семействата, живеещи в обновените блокове. Сградите могат да бъдат забелязани в почти всеки квартал – „Бузлуджа“, „Зона В“, „Чолаковци“, „Картала“, край улиците „Ниш“, „Краков“, „Плиска“, бул. „Никола Габровски“ и др.

Експерти сочат, че санирането е спестило най-малко 5000 лева на домакинство – всички строителни дейности бяха финансирани от републиканския бюджет.

Търновци са категорични, че стартиралата при управлението на Бойко Борисов програма за саниране е много силна и целесъобразна социална политика и изразиха надежда, че подкрепата за обновяване на сградите ще продължи. Доказват го и цифрите – още 58 сдружения на собственици от Велико Търново чакат одобрение от Българската банка за развитие за финансиране на проектите за саниране на жилищните им сгради.

Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините /НСОРБ/ Даниел Панов, както и кметове от цяла България също са доволни от програмата за саниране. На редица форуми на НСОРБ те изразиха категоричната си подкрепа за инициативата и настояха тя да продължи. Темата бе обсъдена и по време на посещението във Велико Търново на постоянния представител на Световната банка в България Фабрицио Дзарконе. Пред него Панов представи становището на Сдружението на общините – програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради трябва да продължи, да бъде оптимизирана, а подходът при избор на сградите да бъде още по-ефективен.

„Вече се водят разговори с регионалното министерство относно критериите и начините, по които Световната банка може да помогне както за санирането, така и за подобряване на развитието на градовете“, коментира тогава Даниел Панов.

Народните представители от ГЕРБ пък припомниха, че при всяка от приемните им за граждани в региона, хората са поставяли въпроса ще продължи ли санирането. „Резултатите от усилията, които правителството на Бойко Борисов полага, се виждат във всяка една сфера. А относно санирането, хората споделят, че наред с удължения живот на сградите, то им спестява и близо 40 процента от сметките за отопление“, коментираха великотърновските народни представители от най-голямата парламентарна група.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.