Отварят за гражданите буферния паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“

Славея Сиракова отлага сватбата

Гуна Иванова снима клип с Брас Бенд Сандански Събраха македонски песни във фолклорна китка

Петима отиват на съд за трафик на мигранти от Турция към Западна Европа

Изящен фамилен орган от началото на 19 век дариха наследници на Варненската опера

Главният прокурор: Протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев са опит за политически натиск

Остро въглеоксидно отравяне е причината за смъртта на майка и син в Търговище

Министър Петков: Пенсиите може да нараснат и с повече от планираното

Държавата направи много, за да намали нелегалната търговия на тютюневи изделия в България Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия в Бритиш Американ Табако България

66-годишен пострадал при срутване на плоча при ремонт

Мъж се самозапали пред агенцията за бежанците на ООН в Женева

С четене деца дариха монитор за бебета

Територията на Русия се увеличава заради топенето на арктически лед

Полицията в Есекс: Сред намерените тела има един тийнейджър

Полицията издирва двама българи във връзка с досъдебно производство

21 досъдебни производства са образувани във връзка с изборите в Софийски апелативен район

В Софийския апелативен район са образувани 21 досъдебни производства във връзка с провеждането на изборите за Народно събрание на Република България на 26 март 2017 г. Те се водят от Районните прокуратури в Костинброд, Ботевград, Ихтиман, Елин Пелин, Перник, Ботевград, Мездра, Самоков, Разлог, Бяла Слатина, Лом, Видин, Своге и Враца. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Дванадесет от делата са за предлагане или даване на имотна облага с цел склоняване към упражняване на избирателното право в подкрепа на определена политическа партия или коалиция. Другите осем са за създаване на организация за купуване на гласове.

По едно от делата, водено от РП – Видин, било извършено претърсване в къща в гр. Брегово, обитавана от лице, занимавало се с купуване на гласове. В ракла на диван била намерена скрита тетрадка с ръкописно изписани имена, ЕГН и размер на паричните суми, които са били предоставяни.

Разследват се случаи на предлагане на пари и хранителни продукти на лица, живущи в Ботевград, Елин Пелин, Ихтиман, Перник, Бяла Слатина, Видин, на териториите на общините Белица, Гърмен, Костинброд, Самоков, Своге, в селата Мокреш, обл. Монтана и с. Градешница, обл. Враца.

Сред досъдебните производства е и това, образувано по сигнал за лице, организирало хора в общините Елин Пелин и Горна Малина, които следвало да намират гласоподаватели от с. Белопопци, готови срещу сумата от 50 лв. да гласуват за определена политическа партия.

По бързо производство, водено от РП – Враца, е бил задържан К. Златанов, който в периода 24.03.2017 г. – 25.03.2017 г. в гр. Криводол предлагал по 30 лева на различни лица с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на конкретна партия. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан до 72 часа.

Едно от производствата приключило със споразумение между прокурор в Районна прокуратура – Мездра и защитата на подсъдимия И. Илиев. Той се е признал за виновен в това, че на 22.03.2017 г. в гр. Мездра, на ул. „Принчовец“ предложил на две лица парична сума от 30 лв. с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на предстоящите парламентарни избори в полза на една от политическите партии. На Илиев е наложено наказание от единадесет месеца „Лишаване от свобода“ с изпитателен срок от три години.

В района на Апелативна прокуратура – София са образувани 193 преписки, касаещи провеждането на изборите за 44-то Народно събрание на Република България, като 154 от тях са прекратени поради липса на данни за извършени престъпления от общ характер.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.