220 табла ново поколение монтират по столичните спирки

До началото на декември Столичната община ще е монтирала 220 нови електронни табла по спирките на градския транспорт в София, съобщи зам.-кметът на града Евгени Крусев.

Таблата ще бъдат поставени на спирките, където старите такива са корозирали или няма табла изобщо. С предимство са стоянките, откъдето се качват повече хора. Общата стойност на инвестицията е около 1 млн. лв. с ДДС като това е част от проекта за интегриран градски транспорт фаза 2. Едно табло заедно с монтажа струва малко под 5 хил. лв.

„С тези нови 220 табла общо в София електронните табла стават около 1250 като по този начин обхващаме всички спирки, където има завишен пътникопоток. Таблата са снабдени с 4G сим-карта, както и с модем, така че да имат връзка с Центъра за упоравление на трафика на градския транспорт и с диспечърския център на градска мобилност“, съобщи Крусев.

Основното предимство на тези табла пред по-старите модели е, че освен пристигането на превозното средство от съответната линия, при тях диспечъра може да изписва съобщения и информация за пътниците, които да са им от ползва при планиране на тяхното пътуване.

Например диспечърът може да съобщава, ако има затворени улици или булеварди при авария или протести и движението е пренасочено. Първото от новите табла ще бъде монтирано на спирката при Националната опера за трамвайни линии 20 и 22.

Коментари

Задължително поле