2200 нови седалки на „Лаута“ за мачовете от Лига Европа

„Локомотив“ (Пловдив) ще покрие всички изисквания на УЕФА за лицензирането на клубния стадион за предстоящите двубои от Лига Европа. За целта на „Лаута“ вървят усилени ремонтни дейности. Общо 2200 ще бъдат новите седалки на съоръжението на носителя на купата на България. 700 от тях ще се монтират в сектор „Бесика“, а останалите – в сектор „Спортклуб“. Освен това „черно-белите“ са поставили и 3 нови подиуми за телевизионните камери. А конферентната зала не само се реновира, но и се разширява. Броят на рутерите също е увеличен с цел по-качествен и бърз интернет. Просдтранството зад вратата от южната страна на стадиона се зачимява с естествена трева, за да има къде да загряват резервните футболисти.

„Очаквам до 10-15 дни ремонтът да бъде завършен – обясни босът на клуба Христо Крушарски. - Нямаме проблем с лицензирането, искаме да играем у дома двубоите от Лига Европа.“

А „Локомотив“ стартира в евротурнирите директно от втория предварителен кръг. Поради тази причина днес тимът на босненският наставник Бруно Акрапович ще научи името на първия си съперник.

Коментари

Задължително поле