Ювентус ще проведе лицензиран лагер в Стара Загора

Ювентус джуниър камп ще се проведе от 25 до 29 юни на един от терените на стадион „Берое” в Стара Загора. Той е организиран от официалния фенклуб на световния италиански гранд в България и Детска футболна академия Комета. В лицензирания лагер, който се провежда за втори път в България, ще участват изявени треньори на Юве.

Участниците ще получат пълна екипировка и подаръци, ще учат италиански и английски език. Таксата е между 700 и 900 лева, в зависимост от настаняването. Кампът се организира от на фенклуба на Ювентус в България и на Детска футболна академия Комета. Домакин на лицензирания лагер е кметът Живко Тодоров.

„Никога не съм крил, че съм голям фен на Ювентус и това беше и причината фенклубът да избере Стара Загора за провеждането на кампа. Заедно ще направим едно хубаво изживяване за децата и треньорите на „Берое”, които ще имат достъп до обучението. Инициативата е много полезна не само за Стара Загора, но и за България” – каза пред журналисти Живко Тодоров.

„На 25 юни Стара Загора става черно-бяла, заради Ювентус. Това е един формат, който е световен, лицензиран от торинския клуб” – обясни Костадин Крантев, представител на фенклуба на Ювентус в България и на Детска футболна академия Комета.

„Кампът е много подходящ за подрастващите, тъй като треньорите от Италия успяват да ги научат на дисциплина, на отговорност. Полезен е и за българските треньори, тъй като придобият различен опит, какъвто един световен футболен клуб може да предложи” – заяви Елена Тодоровска - представител на фенклуба на Ювентус в България и на Детска футболна академия Комета.

Имената на треньорите ще станат ясни на по-късен етап, в зависимост от броя на децата в отделните възрастови групи. Организаторите на кампа, които са сертифициран партньор на Ювентус Академия, могат да препоръчват отличилите се таланти за да получат улеснен достъп до кампове в Италия.

Ювентус джуниър камп ще завърша на 30 юни с конференция с участието на италиански и български футболни треньори, на която ще бъде обсъдена методиката на торинския гранд, с която завоюва седма поредна шампионска титла и 13-а Купа на Италия. Извън кампа звезда на Ювентус ще посети Стара Загора, но името все още се пази в тайна.

Регистрациите вече са отворени до изчерпването на капацитета на кампа, а желаещите да получат повече информация за възможности и условия могат да го направят във Фейсбук. Всички въпроси около участието и записването на деца могат да се изпращат и на e-mail [email protected], на телефон 0898 340 503, 0888 477 740, или след предварителна уговорка в офиса на организаторите на бул. „Черни връх“ 75 в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България