24-годишен, участвал в 8 измами в Североизточна България, остава в ареста

Снимка: Архив

Прокуратурата го задържа за още 72 часа

24-годишен мъж от Добрич, участвал в 8 измами, 2 от които в Търговище, остава в ареста за 72 часа с постановление на местната районна прокуратура. Това съобщиха от Апелативна във Варна по случая с арестувания куриер на телефонни измамници, който беше задържан в понеделник в Търговище. Арестът на М.Л. е станал непосредствено, след като прибрал парите от втората измама в града. Тогава 84-годишна жена дала 1 550 лв., подлъгана, че подпомага полицията в операция по задържане на измамници. Предния ден пък 70-годишна оставила за целите на несъществуващата акция 3 000 лв.

Заедно с него е задържана и 23-годишната му приятелка. При престъпленията той работел с нея, съобщават от Апелативна прокуратура.

До момента имало данни, че младият мъж е имал отношение към още 6 измами, извършени на територията на Североизточна България. Подробности за тях не се съобщават.

Районна прокуратура-Търговище внася искане в съда за налагане на постоянна мярка за задържане под стража на 24-годишния, тъй като имало данни, че може да се укрие или извърши друго престъпление.

Младият мъж влязъл в схемата след пускане на обява в интернет, че си търси работа.

Коментари

Задължително поле