2500 лв. събраха при масово правене на пица с шеф Колев

Парите са за музикална терапия за децата с нарушение зрение в училище "Проф. д-р Иван Шишманов" във Варна

Най-масовото благотворително правене на пица Маргарита на открито, организирано от шеф Анатоли Колев, което се проведе на Морска гара, събра 2500 лева. Те са за закупуване на музикални инструменти за Специално училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна. Каузата този път – „Деца помагат на деца“, бе провокирана от желанието да се помогне на близо 150 ученици с множество увреждания от 1 до 12 клас в училището да имат нови музикални инструменти, с които да провеждат терапията си.

Тя помага на учениците с нарушено зрение и множество увреждания да развият фината и груба моторика, координация, посоки, метро-ритмично чувство. Музиката и ритъмът ги успокояват и им помагат да „виждат“ света по различен начин. Много от тези деца са невербални или с комуникативни проблеми и докосването до музикалното изкуство им помага да се почувстват разбрани.

Около 200 деца и възрастни се включиха в благотворителната инициатива на шеф Колев. Той събра екип от около 20 доброволци, които помагаха на желаещите да направят пица, заедно с майстор Радостин Кирязов и Желязко Каракашев. От Германия пристигна специално гост-готвачът Атанас Вутов, с когото желаещите правиха вкусни бургери.

Коментари

Задължително поле