2700 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал

Фирмите, които временно не може да работят заради мерките срещу Covid-19, може да получат от държавнаха хазна 10% или 20% от оборота си за същия период на предходната година.

Изплащат средствата чрез НАП

Чакаме одобрение от Брюксел

Близо 2700 търговци вече са поискали подкрепа чрез оборотен капитал чрез Националната агенция за приходите. По тази схема търговците, засегнати от противоепидемичните мерки, наложени с четири заповеди на министъра на здравеопазването, могат да получат 20%, съответно 10%, от оборота си за съответните периоди на 2019 г. или 2020 г.

Кандидатстването става по електронен път, чрез портала за е-услуги на НАП и системата ИСУН, припомнят от приходната агенция.

Отпускането на безвъзмездната финансова помощ става в срок от 7 дни от одобрението на проектното предложение. Изплащането на сумите може да започне след получаване на одобрение от Европейската комисия, което се очаква в близките седмици.

Допълнителна информация за условията за кандидатстване и механизмите за отпускане на помощта може да се получи в специалната рубрика в сайта на НАП nap.bg или на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.

Коментари

Задължително поле