28-годишен взе заложници в банка в Чехия

Заложническа криза с положителен край в Чехия. Млад мъж нахлу в банка в град Прибрам (на около 60 км от Прага) и взе 8 души за заложници.

Драмата започна около 14:30 местно време. В 17 часа полицията нахлу в банката и успя да задържи похитителя и да освободи всички заложници – невредими, съобщи Канал 3.

Мъжът е бил въоръжен с пистолет, като полицаите са категорични, че оръжието е било истинско. Самоличността му вече е известна, но не се съобщава нищо повече от това, че той е на 28 години.

Все още изясняват мотивите за престъплението. Със сигурност не става въпрос за грабеж, а младият мъж просто е искал да привлече внимание. По време на преговорите с него той неколкократно е заявил, че не иска да нарани никого. Освен това обяснил, че иска да подаде наказателна жалба – срещу кого, засега предстои да се изяснява.

На мястото на похищението бързо се изпълни с всякакви полицейски части, като през цялото време над банката летеше хеликоптер. Според шефа на местната полиция всички заложници са изведени невредими – става въпрос за шестима клиенти и двама служители на банката. До положителната развръзка се е стигнало и благодарение на преговарящите, като похитителят в крайна сметка сам се е предал.

Коментари

Задължително поле