Тасева продаде медал и бухалки за 10 000 лева

София (12 септември 2018) Катрин Тасева се представи с бухалки по време на финала на Световното първенство по художествена гимнастика в зала "Арена Армеец". Пресфото - БТА снимка: Минко Чернев (ЕД)

Катрин Тасева успя да продаде за 10 000 лева единствения си златен медал на бухалки, както и самите уреди от Световната купа в София през изминалото лято. Средствата са за лечението на Иван Тодоров, който страда от злокачествено заболяване и са му нужди поне 50 000 евро.

Наддаването бе в страниците от социалната мрежа на гимнастичката, а своеобразният търг мина в рамките на 24 часа. В четвъртък вечерта сумата бе 5000 лева, а в петък сутринта Тасева обяви, че вече е 10 000 лв. и смята да се спре на тази кота.

На световната купа в столицата пловдивчанката взе медали и на четирите уреда. Освен златото на бухалки, тя се окичи със сребро на обръч и лента, също и с бронз на топка. Българката до последно спореше за титлите с рускинята Александра Солдатова, която 3 пъти стъпи на върха на подиума.

Вчера националката, заедно с капитанката Невяна Владинова и ансамбъла по художествена гимнастика, заминаха за спектакъл в Билбао (Испания). Надпреварата е за всички спортове от гимнастическото семейство.

Българките бяха поканени да участват, като едни от най-добрите през изминаващия сезон. Ансамбълът спечели злато на обръч и бронз в многобоя на световното в София, а представителките ни в индивидуалното натрупаха с резултатите си сбор, с който заслужиха сребро като отбор.

Националният ни отбор по художествена гимнастика ще участва в благотворителния спектакъл „Има такова шоу“ на Нешка Робева. Предколедният жест ще е на 12 декември в зала 1 на НДК. Ще има още състезатели по скокове на батут, естетическа гимнастика, както и акробати. А със събраните средства ще бъде подпомогната тяхната подготовка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт