3,2% ръст на чуждестранните туристи през август

Повече от 1,7 млн. са туристическите посещения от чужденци през месец август, съобщиха от Министерството на туризма. Ръстът, който се отчита е 3,2 на сто спрямо същия месец на рекордната за туризма 2018 г., сочат данните по изчисления на Националния статистически институт.

От януари до август тази година чуждестранните визити в страната са близо 6,881 млн. Спрямо същия период на 2018 г. намалението е с 0,6%.

За трите летни месеца от юни до август туристическите пътуванията на чужденци у нас са над 4,437 млн., което е спад от 1% в сравнение със същия период година по рано. Наблюдава се тенденция за увеличаване на интереса на българските туристи към дестинации в цялата страна.

"Данните са свидетелство, че мобилизацията на всички в туризма - бизнес, държава и местна власт дават резултати въпреки силната конкуренция в международен мащаб. Радвам се, че независимо от някои мрачни прогнози, българският туризъм успява да докаже своята стабилност и данните са изцяло в рамките на направените от нас прогнози, че 2019 г. ще е предизвикателна, но заедно можем да отчетем добър сезон", коментира министър Николина Ангелкова.

Коментари

Задължително поле