33 литра дъжд се изля в Благоевград за едно денонощие

Снимка: Архив

33 литра дъжд се е излял в Благоевградско за едно денонощие. Дъждът и кратката градушка не създаде големи проблеми, въпреки че за целия ден важеше оранжев код за бури и гръмотевици.

През изминалото денонощие са регистрирани повишения в нивата на двете основни реки Струма и Места. „Отчетените повишения в нивата на реките са както следва – за Струма повишението е с 15 см, а на река Места с 40 см. Държа да отбележа, че това е много далеч от критичните стойности, които биха представлявали заплаха. Нивата на реките са в нива – средни води“, каза областният управител Бисер Михайлов.

Той добави, че за изминалото денонощие най-много дъжд е валял в Община Благоевград – 33 л/ кв. м. „В областта са подадени общо 9 сигнала за инциденти, свързани с лошото време. В Петрич, Сандански и Банско са били за паднали дървета, които са отстранени от екипите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. За Благоевград сигналите са били свързани с паднало едно дърво и няколко отводнявания на мазета, но пострадали хора няма, каза още Михайлов.

Коментари

Задължително поле