3,5 тона картофи събраха в Сърница за пострадалите от Хитрино

Над 3,5 тона картофи собствено производство събраха за 3 дни жителите на най-новата българска община - Сърница (Пазарджишка област), в рамките на дарителска акция в помощ на бедстващите жители на шуменското село Хитрино.

Събраното количество бе транспортирано още през уикенда за Северна България и във вторник ще бъде раздадено на засегнатите от тежката жп катастрофа семейства от Хитрино. "При нас основно се произвеждат картофи, които са от сорт, издържащ дълго време, затова преценихме, че именно с това ще сме най-полезни. Влязохме с контакт с колегите от Хитрино и те ни увериха, че има къде да съхраняват картофите, от които наистина имат нужда в този момент. Отделно приканихме нашите съграждани на подпомогнат и с финансови средства бедстващите жители на Хитрино чрез обявената от БЧК набирателна сметка", заяви кметът на Община Сърница Неби Бозов.

В Белово пък бе обявена кампания "Левче за Хитрино", като за целта във всички читалища и магазини в града и селата на територията на общината бяха поставени благотворителни кутии за набиране на финансови средства

Коментари

Задължително поле