По улиците на квартал „Люлин“ е пълно с пешеходци (СНИМКИ)

Погребват жертвите на коронавируса, майка и дъщеря, без близки, само със свещеник

Премиерът Борисов: От 19 ч. утре пада карантината в Банско (ВИДЕО)

Над 8000 пенсионери получиха безплатни маски във Варна

Първият оздравял от COVID 19 е лекар, изписаха го

Туроператорите във Великобритания: Парите за провалените пътувания да се връщат след 4 месеца

Министър Димитров: Боклук от София пътува за Враца, Сливен и Бобов дол

Гасиха 11 пожара само през почивните дни в Сливен и областта

Супермоделът Адриана Лима: Сърцето ми е с Ню Йорк Красавицата гледа „Роки” по време на изолацията

ТЕЦ „Бобов дол“ гори на денонощие по 20 т. отпадъци

ВАП сезира КЗК за разликата в цената на петрола на международните пазари и на бензина у нас

Производители на вафли дариха 100 000 лева на болницата в Горна Оряховица

Как изглеждаше футболът преди 20 години

Катастрофа затруднява движението при км 10 на АМ „Хемус“ към София

15 са досъдебните производства за нарушаване на карантина в Сливен

36-годишен стана главен архитект на Бургас Емил Бурулянов спечели конкурса на Общината

36-годишен бургазлия стана главен архитект на Община Бургас. Архитект Емил Бурулянов спечели конкурса, обявен от Община Бургас. До него се стигна, след като досегашния главен архитект Веселина Илиева навърши години за пенсиониране.

Бурулянов получи най-много точки с концепцията си \“Посока Бургас 2020+20\“, в конкуренция с още трима кандидати – архитект Димитър Георгиев, архитект Никола Ликоманов и архитект Свилен Добрев.

Решението за избора му бе оповестено преди минути от комисия в състав: Председател – арх. Здравко Здравков – главен архитект на Столична Община, архитект Костадин Христов – представител на Камарата на архитектите в България, доц. Димо Колибаров – директор на филиал Бургас на Национална художествена академия, архитект Петър Статев – председател на Постоянната комисия по устройство на територията при Общински съвет Бургас, инж. Чанка Коралска – заместник кмет по \“Строителство, инвестиции и регионално развитие\“ в Община Бургас, Богдана Маринова – директор дирекция \“Човешки ресурси\“ в Община Бургас.

Кандидатите преминаха през два кръга в конкурса – тест и представяне на концепциите си, и въпроси от комисията. За втория кръг бяха допуснати кандидатите с най-много точки – Бурулянов /83,29 т./ и Георгиев /73,14 т./. На трето място се класира Ликоманов с 35,86 т., а на четвърто – Добрев с 20,72 т.

Арх. Емил Бурулянов е роден през 1984 г. в Бургас. Член е на УС на Камарата на архитектите в България, член е и на Съюза на архитектите в България. Магистър е по висша архитектура от Политехническия университет в Каталуния, Испания, бакалавър е по Инженерство и архитектура от университета в Малта.

Завършил е Английска езикова гимназия \“Гео Милев\“ – Бургас. Владее английски, немски и испански език. В Бургас е проектирал сградата на Експозиционен център \“Флора\“, бъдещия стадион в комплекс \“Меден рудник\“, соларните дървета и пейки, и др.

Носител е на редица професионални награди в сферата на архитектурата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.