4 години затвор за изверг, изнасилил самотна пенсионерка

4 години затвор постанови Варненският районен съд за 46-годишен мъж, изнасилил брутално самотна пенсионерка.

Красимир И. нападнал 77-годишната жена в дома й късно вечерта на 6 октомври 2017 г. Нахлул в двора и вдигнал шум. Жената излязла да види какво става, а той я изблъскал в къщата, сломил съпротивата й с множество удари по главата и тялото и я изнасилил.

Докато удрял жертвата, от джоба му изпаднал портфейл с бележки с телефоните и имената на негови познати. След като приключил с гнусното дело, Красимир си тръгнал. На другата сутрин посинената пенсионерка успяла да излезе на двора. Видяла я нейна съседка, която викнала полиция. Първоначално от срам жената не казала, че е изнасилена, но после признала всичко. Тъй като вечерта не носела очила, сметнала, че нападателят е неин познат, който през лятото й помагал в работата по двора. Той бил задържан, но разследващите бързо открили, че извергът е Красимир.

ДНК-експертиза потвърдила, че той е автор на престъплението, а свидетели заявили, че няколко часа преди зверството видели Красимир да обикаля с коня и каруцата си около дома на жертвата.

Пред магистратите подсъдимият си призна вината и пожела бърз процес, като така си спести 2 г. от първоначално наложената 6-годишна ефективна присъда. Съдът уважи гражданския иск на пострадалата в размер на 20 000 лв. Това не е първата присъда на Красимир. Той е с начално образование и има склонност към насилие, включително и към самотни възрастни жени, уточниха от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле