4 г. затвор за мъж, гаврил се с момче

Светлин дължи и 7000 лв. обезщетение за хомогаврите

Насилник, който се гаври сексуално с 12-годишно момче в Шумен, остава зад решетките за 4 г. Присъдата е на Районния съд в Шумен и вече е влязла в сила, става ясно от официално съобщение на сайта на магистратите. Както "Труд" писа, 34-годишният Светлин Ангелов посегна на детето в края на 30 октомври в местност край града. Той се запознал с желтвата покрай своя племенник.

Децата играели във вила в чертите на града. Там Светлин пил алкохол и предложил на 12-годишното момче да отидат да купят чаши от магазина. Качил го на мотора си и подкарал извън града с явните намерения да го похити сексуални. Гаврил се с момчето по всевъзможни начини, дори снимал с мобилния си телефон. Издевателствата продължили, докато малкия се сетил да каже, че по това време майка му го чака на определено място. Светлин го качил на мотора и го смъкнал във вилата. Там 12-годишният казал на приятелите си какво се е случило, а по-късно била уведомена и полицията. На мястото на издевателството криминалисти открили достатъчно доказателства за хомогаврите.

Пред съда Светлин признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт и делото срещу него вървяло по съкратен ред. Затова се възползвал и от намаляване на наказанието с 1/3. Така му е наложено наказание от 4 г. затвор при общ режим на изтърпяване. Насилникът дължи и 7 000 лв. обезщетение на детето за преживяната психотравма и страдания, както и 1500 лв. деловодни разноски.

Коментари

Задължително поле