4 г затвор и 20 000 лв кръвнина за автор на зверско убийство

Снимка: Архив

Окръжният съд във Велико Търново постанови 4 г затвор и 20 000 лв кръвнина за 49-годишния Красен З. от Горна Оряховица.

Той бе арестуван през март тази година за извършен жесток побой н 10 април 2016 г. на гарата в железничарския град.Тогава без причина той пребил жестоко Пламен С. от село Козаревец. 39-годишният мъж е потрошен с удари с крака и ръце по тялото и главата. Целият в кръв и полумъртъв той успял да се покатери на покрив на къща в района,където е забелязан от живеещи наблизо,които потърсили помощ от тел.112.

Пребитият мъж е закаран в болница,но въпреки усилията на лекарите и животоспасяваща операция на 21 май 2016 г.е издъхнал от травмите.Красен и Пламен се познавали бегло,но повод за свадата нямало. През този период Пламен не се прибирал в дома си в Козаревец,защото бил изпаднал в депресия .

Няколко експертизи са били правени през следващата година и заради тяхното забавяне вината на шофьора с основно образование е била доказана едва през март тази година. Тогава той бе арестуван и оставен зад решетките с постоянна мярка.

Близките на убития са предявили иск за претърпени неимуществени вреди от 50 000 лева, но съдът е приел само 20 000 лв.кръвнина. Шофьорът в голяма търговска верига в Горна Оряховица трябва да плати и 1600 лева такса върху уважения размер на гражданските искове ,и 1000 лева адвокатски хонорар.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативния съд,а до нейното влизане в сила Красен З.остава в затвора.

Коментари

Задължително поле