4-звезден хотел без сифони в баните откри Ангелкова

Фрапантни нарушения откри министърът на туризма Николина Ангелкова при внезапна проверка в 4-звезден хотел на Златни пясъци, провокирана от сигнал на турист, подаден на горещия телефон на МТ. Разположеният на втора линия "Палма", в който почиват предимно иранци, няма лоби бар, бар на басейна, липсват условия за настаняване на хора с увреждания, фитнес, фризьорски салон, дори баните са без сифони, което е абсолютно недопустимо, съобщи Ангелкова след проверката.

%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b7%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%bd%d0%b8

Хотелът е собственост на руснаци, получил е високата категория през 2011 г. от тогавашното Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Удостоверението му изтича, а новото ще е за 2 или 3 звезди. Екипът на МТ открил и друго несъответствие - вместо 39 стаи, както е по документи, в хотела имало 42. За всяко от нарушенията ще бъде съставен акт, като глобите варират от 1000 до 3000 лв., каза Ангелкова. Според нея от началото на сезона са установени 5 подобни фрапантни нарушители, сред които и е 4-звездният "Бялата лагуна" по Северното Черноморие. В него, според министъра, турист в инвалидна количка изобщо не може да влезе. Проверките на Златни пясъци по сигнали ще продължат до края на седмицата, като ще има и последващ контрол, а при повторно нарушение санкциите се удвояват, предупреди Ангелкова.

Според нея на горещия телефон туристи най-често се оплакват от мръсотия, мухъл и теч в хотелските стаи, както и от несъответствие на услугата с описаната в офертата. За да реагира ефективно, МТ планира да създаде туристически инспекторат. Той ще има и регионални звена във Варна, Добрич, Бургас, Благоевград, Смолян и София, където са разположени националните курорти.

Коментари

Задължително поле