Меган Маркъл се похвали с наедряло коремче

Правим с Китай евтини автобуси на ток

Извергът от хотела: „Трябваше да го направя“ Забил ножица в окото на жертвата, защото се подразнил, че е останало отворено

БАБХ проверява случая с хранително натравяне на ученици от Варна

По 300 евро бонус предложи френското правителство на полицаите, мобилизирани за протестите на „жълтите жилетки“

Шефът на БАБХ д-р Дамян Илиев: Не купувайте храни от багажници на коли и крайпътни търговци

Франция въвежда данък за технологичните гиганти Кръстен е ГАФА - на Гугъл, Епъл, Фейсбук и Амазон

Градският ученически парламент в Търново дари обувки, дрехи и играчки на детски център Членовете събраха над 3200 лева за благотворителната кауза за малчуганите в с.Ново село

Столичната полиция издирва Стефан Манчев

Шеф на „Герена“: „Левски“ няма да последва съдбата на ЦСКА

Заев и Ципрас с номинация за Нобел за мир (ВИДЕО)

Моуриньо похарчи половин милиард евро

Меси с пета „Златна обувка“

ФИФА въвежда нови правила

„Репортери без граници“ включи Виктория Маринова в годишния списък с най-тежките убийства на журналисти Организацията "все още разследва" разкритото престъпление

400 лв. осигурителен доход за фермерите Пчеларите се обявиха против вдигането на прага до 560 лв.

Фермерите да се осигуряват най-малко върху 400 лв., предлага депутатът от ГЕРБ Десислава Танева.

Промяната ще засегне дребните стопани

Минималният месечен осигурителен доход за регистрираните земеделски стопани и тютюнопроизводители да стане 400 лв., предлага депутатът от ГЕРБ Десислава Танева. Предложението й е внесено в парламента преди второто четене на бюджета на държавното обществено осигуряване за 2019 г. Предложението на кабинета е за вдигане на минималния осигурителен доход от 350 лв. на 560 лв. Всяко увеличение на осигурителният праг за земеделските стопани води до намаляване на регистрираните фермери, пише в мотивите на Десислава Танева. Приемането на праг от 560 лв. ще доведе до отлив на регистрирани стопани и ръст на безработицата. Предложеното увеличение на минималния осигурителен доход с 60% няма да засегне големите производители, а дребните стопани, за които земеделието е основен източник на доходи, посочва Танева. Според нея увеличението на прага за осигуряване трябва да става поетапно в рамките на няколко години.

От Българска асоциация Биопродукти също настояха минималният осигурителен праг да не се повишава рязко. Според браншовиците предложената от кабинета промяна на прага е твърде драстична. Тя не би създала проблем за един относително голям производител, но за най-дребните е сериозно основание да спрат да се осигуряват.

„Един пчелар, който има 50 кошера, за да може да продава законно добивания от него мед, трябва да бъде регистриран земеделски стопанин. При среден добив от 19 кг. на кошер и изкупна цена от 4 лв. за килограм, цялата произведена от него продукция няма да стигне да покрие стойността на дължимите осигуровки“, се посочва в позицията на биофермерите. Подобна е ситуацията и с дребните животновъди и растениевъди.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Хайде сега-субсидиите за селското стопанство са повече от бюджета на армията. Я проверете колко са субсидиите от ЕС, и националните доплащания,добавете,че се печели и от продажната цена на продукцията. В Добруджа да се твърди,че фермерите с Бентлита не могат да се осигуряват на 560 лв. е смешно. Земеделските производители не са хората, които превиват гръб на полето-ратаите се осигуряват по общия ред на КТ-ратаите не са земеделски пр оизводители, земеделските производители са фирмадиите, които държат земята, например големите арендатори в Добруджа. Бедно ви е въображението за какви пари иде реч, и после да се обира да се осигуряват на 400 лв е цинизъм.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.