4000 студенти с електронни книжки

Планира се изграждането на копирен център на самообслужване в университета

Министър Вълчев оцени високо развитието на вуза

Дигитализацията и електронизацията са задължителна част от развитието на системата на образованието. Надявам се и други университети да последват примера на УНСС, който е първият в България, достигнал толкова високо ниво на дигитализация. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев при представянето на проекта “Електронна студентска книжка” в УНСС.

Ректорът проф. Стати Статев отчете, че вече над 4000 първокурсници имат такива книжки, които заместват стандартните хартиени. Учащите избират между два варианта на документа, като единият е студентска книжка под формата на пластика, в която се съдържат всички данни за обучението на студента и оценки, цифрово подписани от съответния преподавател. Предпочетеният от почти всички първокурсници вариант е допълнително с дебитна карта от банка ДСК, която с безплатно обслужване и множество безплатни услуги, както и международна студентска идентификационна карта ISIC, която осигурява намаления за стотици стоки и услуги в 127 страни.

“Представеното иновативно бизнес решение е само началото на процеса на модернизация на вуза. Планира се и изглеждането на копирен център на самообслужване”, каза проф. Статев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование