Тръмп призна Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела

Путин и Ердоган обещаха да довършат „Турски поток“ до края на 2019 г. Двете страни ще засилят сътрудничеството си за стабилизиране на Сирия

И уискито жертва на Брекзит без сделка Производители предупреждават за оскъпяване на напитката и проблеми с износа й

Русия представи ракетата „нарушител“ на пакта със САЩ 9М729 накара Вашингтон да обяви, че излиза от подписания през 1987 г. договор с Москва

Швейцарският WWF с намеса в държавната политика за туризма „Зелената“ офшорка пробутва на Министерския съвет стар и манипулативен доклад за Пирин. Вместо ски предлагат археологически екскурзии и фото разходки

Висока лавинна опасност през следващите дни, ПСС съветва да бъдем внимателни в планината

Здравето опасно за българските лекари Поне четири са нападенията в спешни центрове последните дни

Ердоган: Развитието на отношенията между Русия и Турция влияе позитивно на регионалната сигурност

Депутатите узакониха проверки на публикации (обзор) Комисията за защита на личните данни има право да влиза в медии и да рови в компютрите на журналистите

Осигуряване след пенсиониране и облекчения за деца

Нинова покани Ахчиева в телевизията на БСП

3 млн. души губят акциите си от приватизацията АИКБ настояват да се оттегли предложението

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 януари 2019

Българско дружество купи банка в Молдова Холдинг “Доверие” взима 64% от Moldindconbank

GPS координати на всяка къща и блок Доброволно ще казваме религия, етнос и здравно състояние

480 полицаи ще охраняват 1010 СИК в 437 изборни места на балотажа в Пловдивска област

Създадена е организация за полицейска охрана на общо 1010 секционни избирателни комисии, разположени в 437 изборни места в деня на втория тур от изборите за президент и вицепрезидент на Република България, като за целта са ангажирани 850 служители от всички структурни звена на МВР, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Пловдив.

Органите на реда твърдят още, че са предприети всички действия за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, охраната и опазване на обществения ред в периода на подготовка и произвеждане на изборите.

Още от 10 ноември под постоянна полицейска охрана са изборните материали в общинските и районни администрации, която ще продължи до приключване на изборния ден на 13 ноември (неделя). Под строго организиран полицейски съпровод и охрана ще се транспортират изборните материали във всеки един етап на придвижването им – от получаването им от Областна администрация – Пловдив до общинските и районни администрации, както и от тях до всяко място за гласуване в предизборния ден.

След приключване на изборния ден от всички общини е създадена организация за превозване членовете на СИК с изборните материали и с общински транспорт до 16 и 17 РИК. Охраната на длъжностните лица от СИК и изборните материали ще продължи по време на престоя им в РИК за обработка на протоколите и ще завърши до предаване на изборните материали в общинските администрации за съхранение.

В деня на вота в изборните помещения няма да се допускат въоръжени лица и такива в нетрезво състояние. При необходимост ще се извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции. Забранено е паркирането на МПС-та в близост до секциите и оставянето на вещи без надзор. Засилен е контролът върху общоопасните средства за недопускане на престъпления с такива при подготовката и произвеждането на изборите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.