5 мита за целулита

С настъпването на по-горещите летни дни, много жени се притесняват, че заради досадния целулит по бедрата и дупето, ще трябва да се откажат от късите панталонки, поли и рокли.

Повечето дами се втурват да купуват антицелулитни кремове/гелове, плащат за скъпи процедури, започват да тренират интензивно или минават на строги диети, с цел да се отърват от портокаловата кожа.

Съществуват много митове за появата и третирането на целулита, които е време да бъдат развенчани, за да спестят на женската аудитория усилия, време и нерви в празни опити да преборят вдлъбнатините по кожата им.

Мит №1 Целулит се получава, когато не тренираме

Портокаловата кожа възниква в следствие на хормонални проблеми, възраст, начин на живот и генетична предразположеност, според Medical News Today. Липсата на тренировки води единствено до по-видим целулит, но не е предпоставка за появата му.

Мит №2 Кардио тренировките премахват целулита най-бързо

Редовните упражнения със сигурност ще помогнат да намалите видимия целулит, но кардио тренировките не са най-добрият начин да го постигнете. Силовите упражнения и тези за баланс и издържливост, стягат мускулите, горят повече мазнини и така съединителната тъкан между тях се подобрява, от което следва и по-незабележимият целулит.

Мит №3 Само пълните хора страдат от целулит

Целулитът е заболяване на мастните клетки, които притежават както слабите, така и по-пълните хора. Разликата е, че при вторите има повече мазнини, което води и до повече и по-забележим целулит, в сравнение с хората със слаби фигури.

Мит №4 Антицелулитните кремове/гелове "лекуват" от целулит

Независимо каква е цената или съдържащите се съставки в един такъв крем/гел, не е възможно той да ви отърве завинаги от досадния целулит. Основният ефект на подобни кремове е стягащ, което ви дава усещането за по-тонизирана кожа и визуално намален целулит. За да се задържи този ефект по-дълго, е необходимо да ползвате антицелулитни продукти редовно и да ги редувате, за да не привиква кожата.

Мит №5 Мъжете мразят целулит

Истината е, че много мъже дори не забелязват целулита по бедрата и дупето ви, освен в случаите, когато е наистина осезаем. Дори тогава, има представители на силния пол, за които това не е от значение. Освен това, мъжете - макар и по-малък процент от тях - също са предразположени към появата на портокалова кожа, като при по-пълните, тя е по-видима.

Коментари

Задължително поле