5 неща, които не бива никога да снимаме

Децата са най-уязвими по време на сън.

Днес, когато разполагаме с телефони с камери и всеки може да стане фотограф, трябва да знаем, че има обекти и ситуации, които не се препоръчва да бъдат снимани, а също и места, чиято негативна енергетика може да ни навреди.

Никога не бива да се снима спящ човек. Това е много старо правило. Известно е, че по време на сън хората са най-уязвими, особено малките деца. Затова и най-безобидната според нас снимка може да им нанесе голяма вреда.

Не бива да се снима и собственото отражение, защото се смята, че огледалото е магнит за злото и натрупва негативна енергия. Особено внимание трябва да обръщат фотографите, а също и моделите, когато се снимат в т.нар. тунел – редица от огледала. В такъв случай и двамата се намират в особена близост с духове, които могат да им окажат влияние. Ако имате подобни снимки в албума си, по-добре се избавете от тях, за да си спечелите спокойствие.

Не се препоръчва да се снимат умрели хора. Това е известно отдавна и се свързва с душата на покойния. Тя няма да може да намери покой и ще остане привързана към тялото така, както е запечатана на снимката.

Според поверията котките имат способността да изчистват енергията в дома, затова не трябва да ги снимаме, докато спят. Външни сили могат да взаимодействат с нас чрез тялото на спящото животно по време на снимането. По същата причина не бива да се избират и черни котки за фотосесии, независимо дали спят, или са будни.

Развалини, руини и изоставени сгради също не са препоръчителни за снимки. Смята се, че те крият в себе си отрицателна енергия, затова, ако се налага да ги използвате в работата си, най-добре дръжте фотосите далече от жилищни помещения.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл