Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

5% ръст на пренощувалите в родните хотели през 2019 г.

Снимка: Владимир Савов

5% е ръстът на пренощувалите чужденци и българи общо в местата за настаняване с 10 и повече легла в цялата страна през 2019 година в сравнение с 2018 г. Това туризма.

Над 1,521 млрд. лева са приходите за туризма от нощувки в местата за настаняване с 10 и повече легла в цялата страна през 2019 година. Те нарастват с 4,5% спрямо година по-рано, показват още данните на статистиката. Постъпленията от нощувки на български граждани се увеличават със значимите 14,6 на сто и достигат над 424,688 млн. лв. Приходите от нощувките на чужденци са повече 1,097 млрд. лв., отчитайки ръст от 1,1%.

През декември общо нощувките в местата за настаняване с 10 и повече легла нарастват със 7,2 на сто спрямо същия месец година по-рано. За последния месец на годината нощувките в местата за настаняване с 4 и 5 звезди се увеличават с 11% в сравнение с предния декември, като в тях са повече от половината от реализираните нощувки на чужденци и българи в местата за настаняване над 10 легла за месец декември. За последния месец на изтеклата година приходите от нощувки във всички места за настаняване с 10 и повече легла са 52,228 млн. лв., нараствайки с 8,1%, а постъпленията в 4 и 5 звездните хотели се увеличават с 8,5% в сравнение с декември 2018 г.

Резултатите показват устойчиво развитие на българския туризъм, независимо от предизвикателствата и трудностите през 2019 г., коментира министър Николина Ангелкова. Тя определи като положителна тенденцията за значимо увеличение на приходите от нощувки на български туристи в местата за настаняване с 10 и повече легла, както и отчетеният за декември от НСИ сериозен ръст на търсене на висококатегорийни места за настаняване у нас.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.