5 често задавани въпроса при покупката на телевизор

Ако е време да си купите нов телевизор, вероятно имате някои въпроси относно новите технологии, цените и възможностите, които те предлагат. Тук отговаряме на 5 често задавани въпроса, които може да ви помогнат да направите най-добрия избор за вас.

Коя е най-добрата марка телевизори

Няма такава. Разбира се, компании като Samsung, LG и Sony отдавна държат челните позиции в продажбите, предлагането на нови технологии и надеждността. Но вместо да разчитате единствено на марката, по-добре разгледайте спецификациите на конкретния модел. Някои телевизори са по-добри в технологиите, свързани с картината; други са по-добри по отношение на звука; трети предлагат страхотни съвременни функционалности, които биха ви заинтригували. И няма марка, която да е най-добра във всяко отношение, така че просто разгледайте без предразсъдъци и изберете телевизор, който ви харесва.

Колко голям телевизор да си купя

Да си купите възможно най-големия телевизор и да го сложите в миниатюрна спалня не е добро решение. Избирайте размера според помещението, в противен случай няма да можете да се насладите на картината. Освен това е задължително над и встрани от телевизора, инсталиран в секция, да има поне 3 см празно място, за да може да се проветрява и да не прегрява.

Препоръчваме най-малко 32 инча за спалнята и поне 55 инча за всекидневната.

Кой е най-добрият телевизор за игри или спорт

Ако търсите специален телевизор, на който да играете любимите си игри, трябва да се оглеждате за няколко характеристики: много добро ниво на черното, висока разделителна способност, висока скорост на опресняване, добри цветове. Имайте предвид, че понякога забавянето в движението може да идва не от телевизора, а от сигнала, който получавате. И все пак за геймъри, които играят с конзоли PS5 и Xbox Series X, би било по-добре да търсят функции като 4K/120Hz и променлива скорост на опресняване. Такива се намират само при по-новите, по-скъпи телевизори.

За да ви е по-лесно, можете да потърсите специалните предварително настроени режими за игри и спорт, които повечето съвременни телевизори предлагат, и да прецените дали са достатъчно добри за вас.

Има ли смисъл да си купя телевизор 8К

8К е най-добрата разделителна способност, която можете да получите от съвременен телевизор. Тя е точно четири пъти по-голяма от 4К, тоест на теория получавате 4 пъти по-детайлна картина.

В момента на пазара има само няколко модела 8К телевизори. И макар да звучи изкусително, на този етап има смисъл от такава покупка, единствено ако сте наистина запалени фенове на най-новите технологии и искате да инвестирате в бъдещето. Факт е, че почти няма какво да се гледа на тях, тъй като предлагането на 8К сигнали и видеа е изключително рядко. А цената на тези телевизори е все още наистина висока.

Има ли смисъл да си купя OLED

Ако търсите възможно най-доброто качество на картината, тогава изберете OLED дисплей. Но не се учудвайте, че тази технология поддържа цена. Технологията QD-OLED би трябвало да предложи по-дълбоко черно, по-висока яркост и подобрени светли цветове.

Ако нямате желание да инвестирате твърде много в такъв дисплей, можете да изберете QLED телевизор, който дава дори по-голяма яркост от OLED, но няма тази дълбочина на черното и контраст.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии