5-те документални филма, от които имате нужда

1.Filthy Rich

Скандалната история на Джефри Епстийн, който е октрит мъртъв в килията си на 10 август 2019г. В тази 40-часова поредица на Netflix, ще чуете историите на момичета и жени, които са били дълго време нечути, както и на полицейски служители, на които не им е било обръщано внимание от по-високите позиции. Джефри Епстейн е обвинен за трафик на малолетни момичета. Той беше милиардер, приятел на Бил Клинтън, Тръмп и принц Андрю. Дълго време заобикаляше закона, чрез пари и връзки, но не задълго.

2.Невидимата война

Разтърсващият филм представя историите на жените, които са част от американската армия. Всички те са горди със своята позиция в обществото, но не и с поведението на мъжката част от лентата.  Авторите на продукцията, Ейми Зиъринг и Кърди Дик, представят трудността на американската войска, която се явява в лицето на сексуалното насилие. Трудно е да се определи процент, тъй като жертвите на подобен тип поведение, често премълчават, какво им се е случило.

3.Животът и смъртните случаи на Робърт Дърст

Документалният сериал, проследява странните събития, около енигматичната фигура Робърт Дърст. Запознава зрителите с ключовите елементи от неговия живот. Милионера убил 3-ма души се оказва истинско предизвикателство за органите на реда. Тъй като никой не може да докаже, дали той е убиецът. Един от култовите моменти в сериала е, когато възрастния богаташ сам се издава. 

4.Кажи ми кой съм аз?

Tози наболял британски документален филм има силен ефект върху своите зрители. Това се постига чрезс сложна структура наподобяваща на приказка за ужасяващо детско насилие, обвито в дезинформация. В центъра на него сега са братя близнаци на средна възраст Алекс и Маркъс Луис, първият страда от амнезия след катастрофа с мотоциклет, а втория му помага да си възвърне спомените. Развоят на събитията е интересен и ще държи вашия интерес до последно.

5.The edge of democracy

Крайнодесният бразилски президент Жаир Болсонаро е тествал положително за коронавирус. Смразяващият, но и  красиво изграден разказ на Петра Коста за възхода му на власт няма да ви трогне. В едно отношение, това е плътно, натрапчиво обяснение на политическия замах, който е трудно да се следва само от заглавия, но и тук има универсален отзвук: предизвиканото тук капризно обществено настроение ще бъде разпознаваемо за жителите на Америка на Тръмп или Великобритания на Борис Джонсън.

Коментари

Задължително поле