Нинова: Корупцията вече е държавна политика, разписана в закона

Радев изпрати съболезнования до президента на Ирак за жертвите от потъналия ферибот

Оставиха в ареста двамата мъже, гаврили се и убили 53-годишна жена в Харманли

Калоян Паргов: От ЦГМ да кажат реалната причина за срива в GPS системата за управление на обществения транспорт

Лавров: Западът прикрива престъпленията на НАТО в бивша Югославия

Осъдиха двамата мъже, които се стреляха в Кюстендил миналия юни

Почина народната певица Стефка Кушлева

Кметът на Пазарджик ще се бори за четвърти мандат като независим

Диане Крюгер за най-тежката година в живота й

Свещеник е бил намушкан с нож по време на литургия в Монреал

Моторист и спътницата му са в болница, след като се удариха в скала край Асеновград

Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора на линейка, спипан да кара пиян в пловдивската „Шекер махала“

Направиха първа копка на мащабен спортен комплекс за 24 милиона лева край Разлог

Отпуснаха над 3 млн. лева на община Свищов за закриване на депо за отпадъци

Министър Порожанов: 35% обработваемите площи ще бъдат защитени от градушки през тази година

50% от BG парламента обича Русия

Половината от българските депутати се писаха русофили. Това сочи справка на сайта на Народното събрание. Според документа налице е рекорден интерес на депутатите към Русия. В така наречената “Група за приятелство България-Русия” в Народното събрание членуват 119 народни представители от общо 240. За сравнение в групата за приятелство със САЩ има почти наполовина по-малко – 68 депутати. “Битката” за “руската” група е толкова голяма, че БСП и ГЕРБ си поделят председателството. От страна на левицата е Антон Кутев, а управляващата партия е издигнала за свой шеф Красимир Велчев. Групата, която обединява любовта на родните депутати към Русия, има и трима зам.председатели – Веселин Марешки от “Воля”, Волен Сидеров от “Атака” и ген. Симеон Симеонов от ДПС.

Интересен факт е, че след обичта на българските депутати към руснаците, е тази към китайците. 73 народни представители са се включили в групата за приятелство с Китай.Четирима депутати са в групата за приятелство с КНДР. Най-малък интерес народните представители проявяват към Камбоджа. Тази група за приятелство е от двама членове, следвана от тази за приятелтво с Афганистен- трима. Общо в сегашния парламент групите за приятелство с различни страни от целия свят са 87.

През уикенда пък Николай Малинов запази поста си на председател на Национално движение “Русофили” след заседание на общото събрание на организацията. Това е най-голямата неправителствена организация у нас, в която членуват над 37 000 души. Патриарх Неофит и премиерът Бойко Борисов изпратиха приветствие до форума.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (12)

 1. Заглвието може да звучи и така: „50% от депутатите НЕ са русофили.“

   1. Няма нужда да са американофили. За мен е важно, чe 50 процента не са русофили. И то в тоя парламент пълен с „патриоти“.

    1. те всички са „патриоти“… с изключение на няколко олихофрена кат плевнелиев дет се пишат евроатлантици.

 2. Нищо неочаквано или поразяваща. При това причината е не в някаква руска идеологическа агресивност или в някаква българска неадекватност. Па и никой не може обосновано да ни критикува за това. Защото ако Тръмп при срещата на на 20-те разговаря с Путин общо около 3 часа и 15 минути, значи Русия не е държава, чийто политика може да бъде пренебрегната. А нас от Русия ни дели само Черно море. Пък и не Русия, а именно нашите прехвалени съюзници и приятели от основните държави на ЕС, ни продават, често пъти на по-висока цена, продукти, чийто качество е по-ниско, отколкото е качеството на същите продукти, продавани в западните държави на ЕС.

  През последните години на комунизма българите не бяха вече русофили. През последвалите години до сега Русия не ни е направила нищо, което да оправдава засилването на русофилството. Следователно, причината за неговото нарастване е в политиката на ЕС, а донякъде и на САЩ. Защото не Русия е тази, която диктува калпавите ни закони и не тя се меси в управлението ни. Не тя ни налага, под маската на хуманизъм, безнаказаността на престъпниците и поощряването на процеса на лумпенизация на огромни маси от народ, особено от етноса на ромите. И не тя е тази, която ни налага приемането на ислямски ташественици, пак под маската на хуманизма.

  Пък и исторически ние сме свързани повече с Русия, отколкото с държавите от Западна Европа или от Америка. Така че нещата са си съвсем логични, особено на фона на опита на западните ЕС държави да наложат своята политическа воля над една УЖ СУВЕРЕННА Полша.

  1. Русия се бърка повече от двеста години в българската история. Резултата не ни харесва нали? САЩ са фактор в Европа след ВСВ, а в българската политика от двадасетина години. Така, че отговорността за вида на политическата ни система е предимно на Русия. А че не се бърка в политиката ни е просто лъжа. Спомнете си законите които диктува Газпром. Дори и Вашето писание е доказателство че се бърка. И винаги се е бъркала и много често против нацооналниа ни интерес. Примери много.
   Колкото до депутатите като вземем така нарачените патриоти и ДПС, те всички са платени от Русия. Така че 50 процента дори са малко.

   1. ми ще се бърка я, всичките „велики сили“ се бъркат в чуждите истории. и затова са „велики“. отатък завесата, янките щот не се бъркаха и бъркат…
    а за „заклюението“ ти, че политсистемата е вина предимно на русия е лъжа.
    за бъркането в политиката кажи кой не се бърка.
    за платените депутати: виждал ли си каса боновете?

 3. От началниците в групата “ приятели България – Русия “ от 5 само в 3 НЕ СЕ съмнявам в “ рублофилство “ !

  1. вероятно си прав. кажи ся за вече бившите евроатлантици митов и ненчев…

   1. Ето руския трол пак демонстрира поведение като по учебник. Да спами пространсвото в прослава на Москва, независимо каква е темата.

 4. Русофил не може да бъде българомразец и дда работи против българския народ. Тези 50% лъжат, те мразят и народа си и братушките, но лъжат, за театрото. Никой да не си мисли, че от Козяк ще пуснат русофили в парламента.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.