5000 лева глоба и условна присъда получи сливенец за държане на 20 литра прекурсори за дрога

5000 лева глоба и условна присъда от 3 години с 5-годишен изпитателен срок получи сливенец за държане на прекурсори и материали за производство на синтетична дрога в жилище в областния град, съобщиха от Окръжния съд в Сливен.

На 22 март 2018 г. в имота, обитаван от подсъдимия В.И., са били открити над 20 литра прекурсори, както и матерали за „домашно“ производство на наркотик – 363,60 грама червен фосфор, 2,0 л. Метанол, 2,3 кг. натриева основа и др. Към момента на деянието лицето не е било осъждано, нито е имало криминални прояви. В.И. Ще трябва да плати и близо 2 700 лева за направени от ОД на МВР – Сливен разноски по време на досъдебното производство. Освен това в рамките на изпитателния срок му е наложена пробационна мярка, изрязяваща се в задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител два пъти седмично в продължение на 1 година.

Наказанието бе наложено от Окръжния съд в Сливен по съкратеното съдебно следствие. То е окончателно, не подлежи на обжалване и протест.

Коментари

Задължително поле