52 талантливи деца бяха отличени на официална церемония в Търговище

За втори път Общината и Общинският съвет в Търговище организират тържествена церемония за талантливи ученици, отличени в различни категории.

Общинският съвет в Търговище и Община Търговище отличиха учениците, получили стипендии по Наредбата за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби, съобщиха от местната администрация.

На тържествена церемония бяха връчени грамоти на всички 52 деца, които имат постижения в областите: „Образование, наука и техника”, „Спорт”, „Изкуство и култура” и са покрили критериите за финансов стимул.

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Търговище Валентин Велчев връчи грамота на Мария Георгиева, отличена с най-престижното отличие „Търговищко дарование“. Спечелената от нея стипендия е в размер на три минимални заплати. Тя се отпуска за постижения в областта „Образование, наука и техника“.

В поздравителната част на програмата участваха изпълнители и танцьори от Музикалната и Детската фолклорна школи към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс; театралната и вокалната студия и балет „Галакси“ към читалище „Напредък-1864“ Търговище; Балетна формация „Търговище, Модерен балет „Вега“ и Детски танцов ансамбъл „Шарено герданче“ към Центъра за младежки дейности и инициативи и трио мини "Ню войсис", посочват още от администрацията.

Общо 20 000 лв. са заложени в бюджета на Община Търговище за финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби през 2019 г.

Коментари

Задължително поле