5G мрежата е невинна

Този слух е невероятно опасен

3 причини, поради които тази теория е грешна и опасна

Може да звучи странно, но този слух обикаля от известно време Интернет пространството и придобива значителна популярност, тъй като коронавирусната епидемия се разпространява по целия свят. Слухът твърди, че инсталирането на 5G оборудване причинява проблеми със здравето, както и коронавирус Covid-19.

Този слух не е просто неистина лишена напълно от каквито и да е доказателства, но е и невероятно опасен, защото предполага, че широкият набор от мерки за опазване на здравето, които се прилагат за борба с разпространението на коронавируса, са лишени от смисъл и трябва да се игнорира напълно. Това е абсолютно лъжа и пренебрегването на тези мерки ще доведе до разпространение на болестта.

Казано по друг начин, не само 5G не причинява коронавирус, но насърчаването и разпространяването на конспиративни теории, може да доведе до смъртта на повече хора.

Три причини, поради които 5G не причинява коронавирус

Държавите, които нямат 5G, имат случаи на коронавирус.

Тъй като 5G все още е много нова технология, изискваща инсталирането на огромно количество телекомуникационно оборудване, тя все още не е функционира в много страни. Понастоящем само 34 държави имат 5G мрежи, но в момента има потвърдени случаи на коронавирус в 181 държави.

Ако 5G технологията причиняваше коронавирус, което тя не прави, броят на страните със случаи ще бъде същият като 5G мрежите.

Вземете Швеция като пример за това: страната няма 5G мрежа, само една малка тестова мрежа в един район на Стокхолм. В Швеция обаче има общо 8000 случая на коронавирус, като над 600 са потвърдени смъртни случаи, а първият случай е в град Йончепинг, на 360 км от Стокхолм.

Доказано е, че вирусът е с естествен произход

Учените вложиха много време и усилия в анализирането на първопричинителя на коронавирус Covid-19, включително секвенциране на неговия геном. Тези усилия доведоха до жизненоважните данни, които позволиха създаването на тестове, за да се определи дали човек е заразен и са от ключово значение за създаването на ваксина срещу него.

Тези данни са публични, така че всеки учен, навсякъде по света, може да ги анализира. Ако се отегчите по време на карантината, можете дори да запишете онлайн курс по генетика да ги анализирате сами.

Анализът на тези данни доказва категорично, че коронавирусът е естествен, а не създаден от човек.

Хората се възстановяват

Ако коронавирусните симптоми са резултат от 5G мрежата, те биха се подобрили само ако човек напусне зоната с 5G покритие, а не от медицинска помощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл