На 24 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за петък, 24.01.2020

СЗО: Китайският коронавирус все още не представлява глобална опасност

Индийски гуру идва в България Помага на Део да спре с наркотиците и дава енергия на Деси Добрева

Мария Захарова: Призоваваме България да работи с руските власти по случая Гебрев

Рекламна гавра с болките на хората Фалшиви герои са лицата от онлайн кампанията на „ Flexa Plus Optima”

САЩ спират временните визи за бременни жени

Намаляват таксата за хазартните игри (обзор) Налогът ще бъде 25% от разликата между залозите и раздадените печалби

Словашкият министър на екологията подаде оставка след пиянски скандал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 24 януари 2020

Банките вдигат такси заради ниските лихви

Мерки за засилване контрола върху вноса на отпадъци обсъди министър Димитров с рециклиращия бизнес

Европейската комисия по конституционни въпроси одобри сделката за Брекзит

Младите плащат с 25% повече за обзаведено жилище Купувачите до 35 години предпочитат нови сгради

Пекин отмени Нова година

6 лв. такса „стол” събира пловдивска болница

Амортизирано обзавеждане и 6 лева такса „стол” в болница в Пловдив – най-голямото лечебно заведение в България иска тези пари от близките на лежащо болните. В социалните мрежи Дафина Филипова публикува снимки от болничната стая, в която се възстановява баща й, прекарал тежък инсулт преди дни и тежка мозъчна операция.

„Снимките са заснети в неврологичното отделение в МБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Това е недопустимо и като обзавеждане, и като хигиена! Всеки има право да се лекува в по-добри места. Разпространих снимките, за да сигнализирам. Държавата трябва да вземе мерки. Това не е само в тази болница. За да нощуваш на потрошения стол трябва да платиш 6 лева. Медицинските сестри не умеят да се грижат както трябва за пациентите. Бяха оставили на шкафчето на баща ми много силни лекарства и сестрите вярваха, че той ще може сам да ги пие. Той има сериозна мозъчна травма и твърдеше, че трябва да пие по 11 на ден. Върнахме лекарствата на сестрите, а после се оказа, че той е пропуснал един прием“, разказа Дафина Филипова по Bulgaria ON AIR.

Началникът на отделението, професор Христо Желязков, призна, че има доста проблеми, но предстоят ремонти. Той допълни, че на здравното отделение му липсват финанси и поради тази причина се намира в това състояние.

„Това, което виждате, е част от действителността. Не е чак толкова зле. Доста от нещата са стари – столове, легла. Имаме малко мухъл заради теч от покрива. Предстои ремонт. Тези неща ги има и подлежат на замяна, но тя ще бъде поетапна. Цялата работа е, защото няма достатъчно пари. Когато има финанси ги ползваме за ново оборудване и лекарства. При този пациент вече сме превишили клиничната пътека и ще продължим да го правим. Няма как да не настаняваме пациенти в такава стая. Обслужваме хора от почти цяла България. Има пропуск и ще има наказания заради гафа с лекарствата. Предстоят поетапни ремонти, но аз нас приоритет са пациентите“, коментира Желязков.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. де е цветанов бре?! или путин е направил снимките?!

  2. За това народът е вече на тръни. При тази мизерия в държавните ни институции и най-вече в болниците ти да даряваш пари на мюфтията като „такса за спокойствие“, вместо да създаваш човешки условия за болните си сънародници и скверно!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.