6 нови разрешения за строеж са издадени след 13 март

От началото на годината броят на тези документи е 22

Зелена светлина за жп линии, пътища и свлачище

От началото на извънредното положение у нас са издадени 6 нови разрешения за строеж, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

От ведомството са категорични, че продължават административното обслужване, за да не се спъва работата на строителния сектор. Сред 6-те разрешения са такива за работа по подобекти от модернизирането, удвояването и електрификацията на жп линията от Карнобат до Синдел, както и за рехабилитация на две отсечки от третокласния път Провадия – Дъскотна – Айтос с обща дължина 33,4 км.

Другите разрешения за строеж са за изграждане на офисни помещения и учебна зала и учебно-тренировъчен център на АЕЦ „Козлодуй“, за подмяна на високоволтови разединители на площадката на централата, реконструкция и модернизация на рибарско пристанище „Мичурин“ в Царево и за строеж и за укрепване на свлачище на първокласния път Кюстендил – Радомир – Перник.

Очаква се да бъде допълнена от възложителите проектната документация за още 6 обекта, след което инвестиционните проекти ще бъдат одобрени и ще бъдат издадени разрешения за строеж и за тях. Те са за изграждане на постоянна жп линия и съоръжение за пресичането й, както и за временна жп линия във връзка с модернизацията на пътя Калотина – Софийски околовръстен път.

Предстои издаване на разрешение за строеж също за два участъка с обща дължина близо 13 км от проекта за модернизация на пътя Калотина – СОП, участък с дължина 0,5 км от автомагистрала „Струма“, модернизацията на жп участъка Елин Пелин – Ихтиман, нови гарови здания, спирки и сгради, присъединителни проводи и пътни връзки към тях в Столична община и в землището на Сливница, станция за очистване на газопровода и кранов възел от проекта за разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД.

Презаверено е разрешението за строеж за основен ремонт на близо 8 км от второкласния път Костинброд – Берковица – Монтана.

От началото на годината са издадени 22 строителни разрешения при 25 за същия период на 2019 г.

От началото на извънредното положение насам е разрешено изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива за модернизация на жп линията София – Перник – Радомир, изменение са плановете за застрояване на поземлени имоти за модернизация на жп линията София – Пловдив и е изработен проект за реконструкцията на съществуващи инженерни мрежи.

Съгласуван е подробен устройствен план за обновяването на пътя от Видин до Благоевград с експлоатационните дружества. Както и изменение на парцеларен план за 12 км от обхода на Монтана.

Коментари

Задължително поле