60-годишна бивша учителка остана без дом след пожар

Заради подпалени сухи треви изгорели къщичката и овощни градини

60-годишна бивша учителка от Търговище остана без дом,  покъщнина и дрехи заради унищожителен пожар, тръгнал от съседен имот при разчистване на сухи треви. Огънят е вилнял  на площ от близо 12 дка в понеделник в кв. Бряг. Към 16,20 часа е получен сигнал, че пламъците пълзят от двор на двор.

На място са пратени три противопожарни коли, а хора от селото и полицията в Търговище също се включили в гасенето. Така са спасили 7 сграда, между които и жилищни, както и огромен блок с царевица. Изгорели са обаче орехови и сливови градини.

Най-големите щети са в имота на 60-годишната бивша учителка, която имала здравословни проблеми. В момента тя получавала минимална заплата, като личен асистент, за обгрижване на възрастна жена инвалид.

Огнената стихия е погълнала сглобяемата дървена къщичка от 60 кв. м., в която било цялото имущество на 60-годишната стопанка. Унищожени са печка, телевизор, легло, дрехи, завивки….

Полицай рискувал да влезе в опасаната от пламъци къща и успял да изнесе личната карта на жената. Самата тя пък била изведена от горящия двор, насред който стояла в ужас и почуда кое да гаси по-напред.

Наместничката на квартала Екатерина Кумпелова с помощта на общинското ръководство в Търговище организира временното настаняване на останалата без подслон жена в здравната служба на Бряг. От Общината са доставили маса и столове, ще се осигури и легло.

Хора от квартала пък дали дрехи и завивки на жената, но проблемът остава.  Съкварталците ѝ се надяват да получат подкрепа от по-заможни хора и заедно да вдигнат поне едно стайче в опожарения двор, за да има къде да живее жената. Очакват да пристигне и синът ѝ, но не знаят дали  той има някакви финансови възможности да помогне.

Полицията пък разследва кой е причинил пожара, нанесъл сериозни щети и застрашил няколко имота и декари земеделски култури.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони