60 000 първокласници влизат в класните стаи днес

Днес се открива новата учебна година. Звънецът ще удари в над 2 300 училища. 680 000 ученици влизат в класните стаи, а около 60 000 от тях - за пръв път.

"Ако детето е посещавало детска градина, би трябва да няма проблем със социализацията. Ако има тормоз, задачата е на цялата училищна система, на родителите, на институциите. Нека самите родители говорят открито със своето дете, тъй като така можем да помогнем", каза по БНТ психологът Младен Владимиров.

1100 училища бяха ремонтирани, в над 50 ремонтите продължават. Около 100 училища в страната започват новата учебна година с електронни дневници. Близо 89 000 са учителите и останалите педагогически специалисти в системата.

Над 100 000 нови шкафчета са закупени от образователното министерство, за да не бъдат прекалено тежки ученическите раници. Ремонтите в около 50 училища в страната ще продължат и след пърия звънец, но от министерството уверяват, че това няма да попречи на учебния процес.

Специалното училище за ученици с нарушено зрение "Луи Брайл" в София има по-специален подарък за първия учебен ден. То получи 10 чисто нови брайлови машини.

Коментари

Задължително поле