61-годишна жена е с коронавирус в болницата в Горна Оряховица

От общо петима заболели, трима вече са здрави

Един нов пациент с положителна проба за коронавирус е регистрирани във Великотърновска област. Пациентът е жена на 61 г. Първоначално е постъпила с пневмония в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица.

Взета и е проба, която е показала положителен резултат. Лечението и ще продължи в същата болница. Установени са лицата, с които жената е била контактна и те са поставени под карантина.

До момента във Великотърновска област са регистрирани общо 5 случая на заболели от COVID-19. Двама от тях са медици и преди седмица бяха изписани от болницата. В четвъртък и възрастен пациент бе обявен за излекуван. Същия ден от МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица беше изписан мъж, който беше приет на 3 април с положителна проба за коронавирус.

76-годишният пациент е бил с клинично подобряване, направен му е един тест, който е показал отрицателни резултати. Следващите 28 дни той ще остане под домашна изолация и ще бъде наблюдаван от личния си лекар. След изтичането на карантината ще му бъде направен още един тест.

Коментари

Задължително поле